Hirdetés
. Hirdetés

Amiben a Chrome OS fényévekkel veri a Windowst

|

A Google operációs rendszerének frissítése kényelmesebb már nem is lehetne: néhány hetente automatikusan jön az új szoftver, és a telepítése pofonegyszerű.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Chrome OS platformja sokan az Android asztali változatának vélik. Kétségkívül van köztük hasonlóság, de fontosak a különbségek is. Ezek egyike a frissítések kezelésének módja.

A Chrome OS-re sűrűbben érkeznek a frissítések, mint az Androidra (és mellesleg sokkal sűrűbben, mint a Windowsra.) Két-három hetente jön az új szoftver a Google-tól, mivel nincs közbeékelt késés az eszközgyártók részéről.

A folyamat maga hihetetlenül gördülékeny. A szoftver automatikusan letöltődik a háttérben, miközben a Chromebookot használjuk, és nincs szükség újraindításra az alkalmazásához.

A Chrome böngészőhöz hasonlóan a Chrome OS is három különböző csatornából választható. A Stable a száz százalékig letesztelt, megbízható szoftvert kínálja, a hetente frissített Beta egy hónappal jár előtte, végül a Dev hetente többször is frissül, és a legfrissebb állapotát mutatja a szoftvernek.

A Chrome OS eszközök sem kapják az idők végezetéig a frissítéseket, de azért hosszú ideig ellátja őket a Google. A cég a kibocsátás dátumához képest minimum hat és fél évet garantál, de ez esetenként hosszabb is lehet.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.