Hirdetés
. Hirdetés

Android alapú smartbook a HP-tól

|

Tizenkétórás akkumulátor-üzemidőt és tíznapos készenléti állapotot nyújt az új Compaq AirLife 100.

Hirdetés

Piacra dobta a Hewlett-Packard Android alapú smartbookját Compaq AirLife 100 néven. A pénteki bejelentés szerint az újdonság a Qualcomm Snapdragon processzorára épül.

A HP szerint az AirLife 100, amelyet kifejezetten internet használatra fejlesztettek ki, az okostelefonok előnyeit önti egy netbook-szerű designba. Konkrétan 10,1 hüvelykes képernyőt építettek bele és klaviatúrája a normál billentyűzetek méretének 92 százalékát teszi ki. Az új eszköz azonnal használható a bekapcsolást követően, 12 órás akkumulátor üzemidővel és 10 napos készenléti periódussal bír. Testre szabható érintőképernyős kezelőfelülettel rendelkezik, az érintésérzékeny vezérlés a lapokat használó böngészőben és a médiakezelő alkalmazásban is működik.

A kiterjedt akkumulátor-üzemidő a Qualcomm QSD8250 processzornak köszönhető a HP szerint. Ugyanez a Snapdragon feldolgozóegység mind több okostelefonban szerepel, beleértve az Android alapú Acer Luquid, a Google Nexus One és a hamarosan piacra kerülő Sony Ericsson Xperia X10 modelleket.

Ahogy sok Android alapú okostelefon, úgy az AirLife 100 is rendelkezik GPS támogatással, az internethez Wi-Fi-n vagy 3G révén férhet hozzá. Az adatokat 16 GB-os SSD meghajtón vagy SD (SDHC) kártyán tárolhatjuk.

Compaq AirLife 100

Ezen a tavaszon megkezdődik az AirLife 100 szállítása Európába, a Telefónica szolgáltatóval kötött szerződés keretében (ez az O2 brand alá tartozik az Egyesült Királyságban és Németországban). Más területekről illetve az árazásról nem áll rendelkezésre információ.

Várhatóan nem a HP eszköze az utolsó, amit ebben a hónapban bejelentenek, hiszen a Barcelonában megrendezendő Mobile World Congress kiváló alkalmat szolgáltat erre más gyártóknak is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.