Hirdetés
. Hirdetés

Apache projekt lehet a Google Wave

|

A Google által kifejlesztett majd feladott komplex csoportmunka alkalmazás második otthonára találhat az Apache-nál ? persze csak ha lesznek belső támogatói is.

Hirdetés

A Google Wave fejlesztői az Apache Software Foundation-nek (ASF) ajánlották szoftverüket. A projekt most pályázik arra, hogy az Apache Incubator újszülöttjévé válhasson. Az inkubátor az ASF előkészítő állomása a nyílt forráskódú projektek számára.

Először 2009-ben mutatta be a Google a Wave-t, csakhogy egy év múltán ejtse az egészet a felhasználók alacsony számára hivatkozva. Egy wave (hullám) az egy digitális beszélgetés, melynek elemei különféle kommunikációs csatornákról is származhat, például e-mailből, csevegésből vagy egy megosztott dokumentumból.

Mivel a Wave alkotóelemei közül sok nyílt forráskódú vagy nyílt forráskódú projektre épül, ezért a Google programozói, külső programozókkal vállvetve akár folytathatnák is a technológia fejlesztését. Dolgoznak egy csomagon Wave In A Box (WAIB) címmel, a szoftver kiszolgálókon önállóan lesz futtatható.

?Az eredeti megvalósítás [...] nem ragadta meg eléggé a figyelmet ahhoz, hogy önálló Google termékként folytatódhasson, de vannak egyéb kapcsolódó és [...] induló projektek, melyet továbbra is építenének a technológiára." - szól az inkubációs előterjesztés.

Többen is támaszkodnának rá a nagyok közül is. A Novell csatolta a Wave-t saját Vibe kollaborációs platformjához, a SAP pedig felhasználja egyes részeit a StreamWork szoftverben. Még az USA haditengerészete is kísérletezik vele, hogy bevethető legyen a fedélzeti kommunikációban.

A Wave egy a 113 projekt között, mely sorban áll az Apache Incubator előtt. Bármely projektnek szüksége van egy belső támogatóra és kezesre az Apache-on belül, demonstrálnia kell, hogy rendelkezik aktív felhasználói és fejlesztői bázissal és egy formális szavazáson is át kell jutnia.

A non-profit ASF, szervezeti, jogi és anyagi támogatást biztosít több, mint 100 nyílt forráskódú projekt számára, köztük van az Apache Web kiszolgáló, a Hadoop elosztott számítási platform, a Tomcat alkalmazás kiszolgáló és a SpamAssasin levélszemét szűrő is.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.