Hirdetés
. Hirdetés

Apple iPad3: június előtt nem lesz kész

|

A gyártó október helyett jövő év júniusára ígérte az iPad 3 megjelenését, ám úgy tűnik, a TSMC A6 processzorainak késése miatt, ennek a határidőnek a tartása is kérdéses.

Hirdetés

apple a6 processzor cpu ipad 3 tablet
A következő Apple táblagép jóval gyorsabbnak és energiahatékonyabbnak ígérkezik, mint elődje, az iPad 2, köszönhetően az új quad-core A6 processzornak. Az A6 chipek már a 28 nanométeres gyártástechnikával készülnek, a korábbi A5 CPU-nál alkalmazott 45 nanométeres eljárás helyett.

Kimondhatjuk, hogy a táblagép esszenciáját a hi-tech fejlesztésű processzor alkotná, melyet immár nem a Samsung készít, hanem a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Ugyanis az Apple-nek az A5-öt fejlesztő Samsunggal többek között a szabadalmi perek miatt sem túl rózsás a kapcsolata, másrészt az nem képes 28 nanométeres processzorokat hatékonyan előállítani.

A Wall Street Journal múlt heti számának egy hivatkozás nélküli hírében szerepelt az Apple-nek az iPad 3-hoz fűzött reménye, mely szerint az a jövő év elején megjelenhet. A Linley Group elemzője és igazgatója, Linley Gwennap ugyanakkor hétfőn felhívta rá a figyelmet, hogy az A6 chip - a TSMC ütemterve szerint - nem fog kijönni a jövő év második negyedénél előbb.

A kérdés tehát adott: hogy fog elkészülni a következő Apple-tablet júniusra, ha a TSMC késik az A6 processzorokkal? A kérdés elől feltehetőleg még maga Steve Jobs is kitérne. Mostanában valószínűleg csak az iPhone 5 és a megújult iPod sorozat várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.