Hirdetés
. Hirdetés

Apple tablet: fókuszban a tartalomszolgáltatás

|

Terry McGraw, a McGraw-Hill vezérigazgatója megerősítette egy tévéinterjúban, hogy ma kell eljönnie az Apple táblagépének. Az igazán nagy üzlet azonban szerintünk még csak ezután jön.

Hirdetés

Ugyan albumokat lehetne megtölteni a várva várt Apple táblagéről alkotott, megszerzett és generált fotókkal (képeinken két különböző koncepciómodell látható), de egy ideje leültek a pletykák, mindenki a hivatalos bejelentést várja. A McGraw-Hill vezérigazgatója tegnapi tévéinterjújában a CNBC-n újra felkavarta az állóvizet, amikor megerősítette, hogy a bejelentés valóban ma várható.

A beszélgetés éppen arról folyt, hogy vajon megjelenteti-e majd a McGraw-Hill tankönyveit az Apple táblagépén is, mire a CEO válaszában azt is közölte, hogy "holnap lesz a bejelentés". Az igazgatótól megtudhattak a nézők ezt-azt a cég pénzügyi eredményeiről, majd ismét esett néhány szó a tabletről, miszerint az új eszköz az iPhone operációs rendszerére épül majd.

A cég már elég régóta együtt dolgozik az Apple-lel, tankönyv-kiadványaik Apple tableten is elérhetőek lesznek majd. A kiadó munkáinak mintegy 95 százaléka e-book formájában jelenik meg. Az igazgató véleménye szerint a felsőbb és a professzionális oktatás piaca is megnyílik majd az Apple táblagépével.

A szűkszavú Apple egyébként továbbra sem erősítette meg hivatalosan az új hardverről keringő pletykákat - közben bennünk számtalanszor merült fel a gondolat, hogy a tiltott gyümölcs édesebb, ezért bízza cég a gerillamarketingre a bemelegítést. A pletykák nyomán - az Apple pletykáira erre külön weboldal is létezik a neten - intenzív spekulációs hullám indult meg, a készülék nevét, képességeit, hardverelemeit illetően. A cég január 27-ére szóló meghívókat küldött ki, az általános "jöjj és nézd meg legújabb alkotásunkat" szlogennel.

Nemrégiben a Wall Street Journal is beszámolt arról, hogy az Apple tárgyalásokat folytatott a HarperCollins Publishers céggel e-bookok forgalmazásának ügyében. A megegyezés értelmében a HarperCollins maga szabja meg az elektronikus könyvek árát, amiből az Apple részesedik. A Wall Street Journal tudomására jutott az is, hogy az Apple tévétársaságokkal és kiadókkal is tárgyal, hogy igény szerinti tartalmakat kínálhasson. A hír szerint a táblagép az iPhone óriásverziója lesz, 10 hüvelykes érintőképernyővel.

Ezek alapján nem jutottunk közelebb ahhoz, hogy pontosan milyen lesz az Apple tablet, de annyi bizonyos, hogy Steve Jobs már megint előre gondolkozik. A megcélzott üzletek többet mondanak a pletykáknál, és ezek alapján gyanítható, hogy a cég egy már kiforrott eszközt (iPhone) fog kínálni új hardverrel, az igazi üzlet a tartalom eladásában lesz. Megeshet, hogy a következő évek legszárnyalóbb elektronikus tartalomszolgáltató és továbbszolgáltató cége az Apple lesz, aki az iTunes sikerére alapozva mer még nagyobbat álmodni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.