Hirdetés
. Hirdetés

Apró betűkben az igazság

|

A garantált le- és feltöltési sebesség olvasható, noha sokszor csak nagyítóval. A tények ismerete azonban még nem jelenti azt, hogy megfelelő is a szolgáltatás.

Hirdetés

Közel két év telt el azóta, hogy kormányrendelet írja elő: az internetszolgáltatóknak hirdetéseikben, weboldalukon és általános szerződési feltételeikben fel kell tüntetniük a garantált le- és feltöltési sebességeket. A jó nagy betűkkel hirdetett névleges sebességek mellett tehát valahol eldugva rá lehet bukkanni a garantált értékekre is. Az apró betűket azonban egyrészt nem mindenki olvassa el, másrészt arra nincs előírás, hogy a tényleges és a névleges sebességek között mekkora lehet a különbség.

A névleges sebesség minimum 50 százalékát garantálni kell ahhoz, hogy egy vállalatnál kielégítően működjenek az üzleti folyamatok. A hazai gyakorlat azonban ettől igencsak eltérő - mutat rá Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója. Bőven vannak olyan ajánlatok a piacon, ahol a garantált letöltési sebesség 20-30 százaléka a névlegesnek, de találni olyan csomagot is, ahol a névleges értéknek csupán a 10 százalékát garantálja az internetszolgáltató.

A szakember szerint kívánatos lenne az is, ha egyre nagyobb arányt képviselnének a piacon a szimmetrikus, tehát feltöltési irányban is nagyobb sebességet nyújtó ajánlatok. Erre manapság egyre sürgetőbb az igény, nemcsak az üzleti, hanem a magánfelhasználók részéről is.

Az 1997-ben alapított ACE Telecom 100 százalékban magyar tulajdonú cég. Kiterjedt optikai és digitális mikrohullámú hálózattal rendelkezik Budapesten és környékén. Internetalapú kommunikációs szolgáltatásait jelenleg mintegy 1600 felhasználó veszi igénybe, ezek 75-80 százaléka üzleti ügyfél. Az ACE Telekom szimmetrikus sávszélességű szolgáltatásokat nyújt. A cég idei várható árbevétele 500 millió forint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.