Hirdetés
. Hirdetés

Átalakult és bővült a Mobiltárca

|

Szövetséggé formálódott a Mobiltárca Egyesület, amelynek célja, hogy Európában az elsők között vezesse be az NFC (érintés nélküli) technológiára épülő mobilfizetési megoldásokat. A Citibank is becsatlakozott az eddigi 21 tag mellé.

Hirdetés

 A Citibank belépésével párhuzamosan az eredetileg egyesületként létrejött Mobiltárca szövetséggé (Magyar Mobiltárca Szövetség) formálódott, immár 22 tagot számlálva. (A Citi már a második kereskedelmi bank, amely belépésével elkötelezte magát az okostelefonokkal történő, érintés nélküli fizetési megoldások népszerűsítése és a technológiában rejlő üzleti lehetőségek kiaknázása mellett - az első ilyen bank az OTP volt).

"Bankunk elkötelezett a mobilszolgáltatások fejlesztése mellett. Globális szinten célunk, hogy a világ – és így benne Magyarország – globális digitális bankjává váljunk, és a tavaly bevezetett Citibank Mobilbank szolgáltatásunk elindítása egyik fontos lépésünk volt e célunk elérése felé. Ugyanakkor hitelkártya stratégiánk egyik fő célja az, hogy ösztönözzük ügyfeleinket az átgondolt kártyahasználatra azáltal, hogy minél szélesebb körben megismertetjük velük e készpénzmentes fizetési eszköz előnyeit. Citi Life hitelkártyáink esetében ezek az előnyök – a kényelmi és biztonsági elemek mellett – tavaly a kisösszegű vásárlások érintésnélküli kifizetését lehetővé tevő PayPass funkcióval bővültek. A mai kor egyik legkorszerűbb fizetési rendszerének számító NFC-alkalmazás bevezetése pedig ötvözi eddigi törekvéseinket. Mivel ezzel tovább tudjuk növelni az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink színvonalát, kiemelt projektként kezeljük a Citibanknál” – mondta Andrzej Wilk, a pénzintézet lakossági termék- és szegmensvezetője.

„Világszerte nagy boom előtt állnak az NFC technológiára épülő mobilfizetési megoldások. Az NFC ökoszisztéma valamennyi szereplője, így a pénzügyi szolgáltatók is óriási potenciált látnak e készpénzkímélő megoldás bevezetésében. A Mobiltárca Egyesület megalakulásakor sejthető volt, hogy az alapítók által kitűzött célok elérését a banki, kereskedelmi és technológiai szektor éllovasai elsőként fogják támogatni: a Citibank csatlakozásával innovatív taggal bővült a mára szövetséggé formálódott szervezetünk” – tette hozzá Pukler Gábor, a Mobiltárca elnöke, a Magyar Telekom üzletfejlesztési és innovációs igazgatója.

A Magyar Mobiltárca Szövetség (Mobiltárca) tavaly júniusban alakult, hat szolgáltató összefogásának eredményeképpen, és az innovatív, mobil NFC technológiára alapuló fizetési megoldások, rendszerek és szolgáltatások hazai elterjedésének előmozdítására, az ezzel kapcsolatos szakmai irányelvek kialakítására és betartatására, a szakmai színvonal biztosítására és folyamatos fejlesztésére, valamint a technológia mögött lévő platform egységesítésére jött létre. A szövetség elkötelezett híve a készpénzkímélő, innovatív megoldások elterjesztésének; vállalva ezzel a lakosság és a lehetséges szerződő partnerek minél teljesebb körű edukációját, a gazdasági fejlődés előmozdítása érdekében a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.