Hirdetés
. Hirdetés

Átfogó támadás a Sky ellen

|

A Sky androidos alkalmazásait és a twitteres fiókját is feltörték a támadók.

Hirdetés

A brit Sky lett azoknak a médiacégeknek a legújabb tagja, amely a Syrian Electronic Army (Szíriai Elektronikus Hadsereg) áldozatául esett. A cég androidos alkalmazásait és a twitteres fiókját egyaránt feltörték a támadók, ezért a Sky azt javasolja, mindenki törölje a vonatkozó androidos alkalmazásokat. 

Mint kiderült, a felhívás nem a Sky-tól származott, hanem a Twitteren keresztül terjedt el, szintén a hackerek jóvoltából. A Sky több appját is levette a Google Play Store-ból, például a Sky Go, a Sky+, a Sky WiFi, a Sky News és a Sky Sports News is eltűntek a robotos piactérről. Az eltávolítás előtt a hackereknek még azért sikerült logót és leírást cserélni az appoknál. 

A Skynak maradtak érintetlen appjai (például a Sky News Weather Channel), és az iOS alatt elérhető alkalmazásokat sem bántották a támadók. A szíriai csoport korábban már sikeres támadásokat hajtott végre olyanok ellen, mint az AP, az NPR, a CBS, a Guardian vagy a BBC. A mostanira nem sokkal azután került sor, hogy a Twitter bevezette a kétlépcsős azonosítási rendszer a nagyobb biztonságért. 

Ez volt egyébként az első alkalom, hogy a csoport a Twitter, a Facebook és az áldozat weblapja után appokra is támadt. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.