Hirdetés
. Hirdetés

Áttörés az adattrolásban

|

Ezüst-ion technológia küldi nyugdíjba a Flash-t?

Hirdetés

Akár 1 terabájt adatot is képes tárolni egy 200 négyzetmilliméteres chipen az eddig használt tetszőleges hozzáférésű memória, a RAM ezüst-ionon alapuló továbbfejlesztett változata, angolul Resistive RAM, mely jövőre kerül forgalomba – jelentette be George Minassian, a kaliforniai székhelyű Crossbar elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

A cég által a világon elsőként – olyan cégeket, mint a Toshiba, a Panasonic, a HP, a Micron és a Samsung megelőzve – kifejlesztett, ezüst-ionon alapú technológiával készített memória veri az elektronikai eszközökben – okostelefonokban, táblagépekben és notebook-ban – ma használt hagyományos Flash adattárolókat, megtartva azok előnyeit. A ReRAM olyan kevés energiát használ, hogy az ezen technológiával gyártott okostelefont akár egy hétig sem kell újratölteni.

Ráadásul a bélyegméretű ReRAM chip egy terabájt adatot tud tárolni, ami 250 HD minőségű mozifilm feltöltésére elegendő hely, az adatok bevitele is gyorsabb, a másodperc egy milliárdod részében mérhető, szemben az eddigi meghajtók ezredmásodperceivel, továbbá az élettartama is hosszabb, milliószor újraírható, szemben a flash meghajtóval, ami körülbelül 10 ezer újraírás után tönkremegy.

 

A Crossbar által kifejlesztett új technológia azért vízválasztó a több mint ezermilliárd dollár értékűre taksált elektronikai világpiacon, mert a ma már szinte mindenütt – a táblagépektől az USB meghajtókon át vállalati tároló rendszerekben – használatos úgynevezett nem-felejtő, más néven megmaradó (angolul: non-volatile) memória gyártása az ezüst-ionos technológiával egyszerűbb. Elterjedése egyúttal az ezüst iránti keresletet is stabilizálhatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.