Hirdetés
. Hirdetés

Automatikusan olcsóbb a roaming

|

A Pannon és a T-Mobile ügyfelei számára augusztus 29-től 38-79 százalékkal lesznek alacsonyabbak a tarifák.

Hirdetés

Augusztus 29-től az EU tagállamain belül kezdeményezett és az EU tagállamokon belül végződő hívások esetén 38-79 százalékkal csökkennek a roaming hívások díjai a Pannonnál. Az alacsonyabb tarifák igénybevételéhez a pannonosoknak nem kell regisztrálniuk, a kedvezőbb díjakat a mobilszolgáltató automatikusan nyújtja minden ügyfelének. Nem kell regisztrálniuk a T-Mobile ügyfeleinek sem, ez a szolgáltató is az előírtnál hamarabb, szeptember vége helyett már augusztus végétől automatikusan, regisztráció nélkül biztosítja az Európai Unió országaiban érvényes új, alacsonyabb roaming díjakat.

A Pannonál a kezdeményezett hívások díja bruttó 144 forint, a fogadott hívások díja bruttó 70,8 forint lesz percenként, minden napszakban, időszakban és hálózatban - jelentette be Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

A T-Mobile sem dolgozik az előírtnál alacsonyabb díjakkal, nála is a fenti tarifák lesznek érvényesek. A bejelentés kapcsán Winkler János, a T-Mobile vezetője elmondta, hogy ügyfeleik ötöde mobilozik külföldön is, a roamingdíjak csökkentése elsősorban számukra kedvező. A szolgáltatónál bíznak abban, hogy az eurotarifa bevezetésének köszönhetően külföldre utazó előfizetőik bátrabban mobiloznak majd.

Az új roamingtarifával bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba, haza Magyarországra és a látogatott tagállamba lehet telefonálni. A kedvező hívásdíjak olyan tengerentúli területeken is érvényesek lesznek, melyek kedvelt üdülési célpontok, mint például az EU tengerentúli gyarmatai, például Martinique vagy Francia Guyana.

A Pannon roaming szolgáltatásáról itt olvashatnak bővebben. A T-Mobile roaming ismertetője itt érhető el.

Amint azt korábban megírtuk, a kedvezőbb roaming tarifákról az EU döntött idén nyáron, maximális határokat határozva meg, konkrét időpontokat írva elő. Az EU első körben lehetővé tette a mobilszolgáltatóknak hogy ne automatikusan, hanem csak a feliratkozó ügyfeleinek biztosítsa a kedvezőbb tarifákat, de ahogy a fenti közleményekből kiderült, a Pannon és a T-Mobile nem éltek ezzel a lehetőséggel. A Vodafone jövő héten egy sajtóeseményen tájékoztat a kérdésről.

euroaming.jpg

A roaming tarifák alakulása az EU rendelet szerint

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.