Hirdetés
. Hirdetés

Automatizmusok helyett stratégiai partnerséget akar az NMHH

|

Stratégiai alapokra kívánja helyezni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a mobilszolgáltatókkal történő együttműködést.

Hirdetés

Az NMHH a folyamat első lépéseként közleményben jelentette be, hogy nem kívánja folytatni a frekvenciahasználati jogosultságok eddig pusztán automatizmusokon nyugvó meghosszabbításának gyakorlatát, és a jövőbeni célokkal összhangban nem kívánja meghosszabbítani a szolgáltatók jelenlegi szerződéses keretek közötti frekvenciajogosultságát.

 

Az NMHH szerint a hazai és nemzetközi tapasztalatok, valamint az Európai Unió országaiban megfigyelhető trendek azt mutatják, hogy a mobil távközlési és adatátviteli szolgáltatások fejlődése nem egyszerű a piaci és technológiai, hanem a gazdasági és társadalmi versenyképesség jövőjét is alapvetően meghatározó stratégiai kérdés.

Mátrai Gábor, hírközlésért felelős elnökhelyettes közölte: a hatóság a jelenlegi szerződéses feltételekkel és a jövőbeni célokkal összhangban nem kívánja meghosszabbítani a szolgáltatók jelenlegi szerződéses keretek közötti frekvenciajogosultságát. A bejelentés megnyitja az utat, hogy a hatóság minden, a hazai digitális gazdaság stratégiai fejlesztését szolgáló lehetőséget figyelembe véve alakítsa ki a mobil frekvenciák hasznosításával kapcsolatos döntéseit, valamint olyan módon és feltételekkel egyeztessen a hazai mobilszolgáltatókkal, amely a fejlesztési célok prioritásain nyugvó új stratégiai partnerség kereteit is biztosíthatja számukra.

A lépés összhangban van azzal, hogy az NMHH vezetésének mobilszolgáltatókkal történt korábbi egyeztetése során a cégek képviselői egyértelműen kinyilvánították, hogy a digitális gazdaság jövőjének stratégiai kérdéseiben ők is a partneri együttműködésben és a hosszú távú magyarországi piaci jelenlétben érdekeltek.

Az NMHH biztos abban, hogy a bejelentést követő lépések során minden érdekelt fél számára biztosíthatóvá válik a piaci fejlődés magasabb szintű kereteinek kialakítása. Az NMHH vezetése ezért ezeken a közösen kialakítandó új alapokon kívánja biztosítani a jól tervezhető és kiszámítható piaci jelenlét feltételeit a hazánk 21. századi digitális gazdaságának fejlesztésében stratégiai szerepet vállaló piaci szereplők számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.