Autonóm szerverek a HP-től

|

Az amerikai vállalat bemutatta ProLiant Generation 8 (Gen8) szervereit.

A HP ProLiant Gen8 szerverek a vállalat mostanáig mintegy 300 millió dollárt felemésztő, 2 éve indult „Voyager” fejlesztési projektjének első gyümölcsei. A program célja, hogy a szerverek teljes életciklusának automatizálása révén újradefiniálja az adatközpontok gazdaságos üzemeltetését. Ezidáig a Voyager projekt több mint 900 szabadalmat, valamint egy új rendszer-architektúrát (HP ProActive Insight) eredményezett, amelyek együttesen a HP teljes konvergens infrastruktúráját lefedik.

HP ProLiant Gen8 szerverek
HP ProLiant Gen8 szerverek

A Voyager intelligens technológiái az IT-feladatok automatizálásával jelentősen megnövelik az informatikai rendszerek üzemidejét. A HP ProLiant Gen8 megháromszorozza az adminisztrátorok munkájának hatékonyságát az olyan manuális műveletek automatizálásával, mint például a szerverfrissítés, amely szerver-rackenként tipikusan 5 órányi munkát jelent. A HP Smart Update segítségével ez a munka maximum 10 perc alatt elvégezhető.

A HP 3-D Sea of Sensors technológiája valós idejű fogyasztási-, hőmérsékleti-, terhelési- és helyszínadatok alapján azonosítja a túlterhelt szervereket, ezáltal 70 százalékkal növeli a wattonkénti számítási teljesítményt. A HP 3-D Sea of sensors technológia az energiahatékonyság automatizálása mellett csaknem 100 százalékosan kiküszöböli a manuális konfigurálás és a leltározás okozta hibákat.

A HP Active Health and HP Insight Online technológiák révén pedig a szerverek – 1600 adatponton keresztül – automatikusan elemzik saját állapotukat. Az önmonitorozásnak és -diagnosztizálásnak, valamint a proaktív támogatásnak köszönhetően az ügyfelek gyorsabban szüntethetik meg a váratlan leállásokat.

A HP ProLiant Gen8 szerverek a HP ProActive Insight architektúrára épülnek. Az architektúra nagy teljesítményű hardverei és szoftverei minden szempontból automatizálják a rendszer életciklusát, és folyamatosan tájékoztatnak annak műszaki állapotáról, energiafelhasználásáról és más fontos diagnosztikai adatairól. Ennek eredményeképpen az online rendszerfrissítések háromszor gyorsabban végezhetők el, a leállások gyakorisága pedig 93 százalékkal csökken.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.