Hirdetés
. Hirdetés

Az Alma visszaharap

|

Perre perrel válaszolt az Apple a Nokiának: a skandináv mobilcég tízrendbeli szabadalomsértéssel vádolja piaci versenytársát; Jobsék kilenc, általuk bejegyzett technológia jogosulatlan felhasználása miatt fordultak bírósághoz.

Hirdetés

Az Apple hivatalosan is bejelentette: újabb jogi lépéseket kezdeményezett a Nokia ellen. Az amerikai cég kilenc, okostelefon-technológiával kapcsolatos szabadalom megsértésével vádolja a finn telefongyártót. A keresetet egy 2009 decemberében, az Egyesült Államokban kezdeményezett per kiegészítéseként kezdeményezték az Egyesült Királyság bíróságánál.

A két cég hosszú ideje tartó jogvitája 2009 októberében kezdődött, amikor a Nokia indított pert az Apple ellen: keresete szerint az iPhone és iPad készülékekben alkalmazott megoldások tíz különféle szabadalmukat sértik.

.A Nokiát, a cég közleménye szerint ?nem érte meglepetésként" az Apple jogi lépése.
?Ez semmit sem változtat az alapvető tényálláson: az Apple visszaélt a Nokia szellemi tulajdonát képező szabadalmakkal" - olvasható a cég által kiadott állásfoglalásban.

A Nokia vezeték nélküli adatátvitellel, kódolással és biztonsági megoldásokkal kapcsolatos szabadalmak megsértésével vádolja az Apple-t. Jogászainak közlése szerint a kereset benyújtásának idején a telekommunikációs vállalat közel negyven olyan céggel állt szerződéses viszonyban, akik szabadon használhatták ezeket a szabadalmakat, ám az Apple nem tartozott ezek közé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.