Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon hajlékony érintőképernyő-gyártót vásárolt

|

Az Amazon.com megvásárolta a hajlékony érintőképernyők gyártásával foglalkozó Touchcót. Az akvizíció nyilvánvaló oka az, hogy a cég tovább javíthassa Kindle e-book olvasóinak technológiai hátterét, és így felvehesse a versenyt az Apple iPaddel.

Hirdetés

A vállalat, amellett, hogy átveszi a Touchco technológiai megoldásait, az ott dolgozó kutatókat is tovább foglalkoztatná a cupertinói székhelyű Lab126-on belül - olvasható a The New York Times cikkében.

A Touchcót a New Yorki Egyetem Médiakutató Laboratóriumának tudósai alapították azzal a céllal, hogy az Interpolating Force-Sensitive Resistance (IFSR) technológia segítségével olcsó és energiatakarékos érintőképernyőket fejlesszenek ki. Fejlesztéseik az e-book olvasók mellett számos más eszközben is hasznosíthatók; technológiájuk lehetővé teszi, hogy rendkívül alacsony, négyzetlábanként alig tízdolláros áron gyárthassanak érintőképernyőket.

A Toucho weboldalára látogatókat egyszerű üzenetben értesítik a felvásárlásról: "2010 januárjától a cég kivonult az üzleti életből" - olvasható a szájton.

Az Amazon jelenleg a piacvezető E-ink rendszereit alkalmazza: a képernyő-megoldásokat fejlesztő céget tavaly vásárolta meg a tajvani Prime View International.

A Touchco és az Amazon illetékesei nem kommentálták a lap értesüléseit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.