Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazonhoz menekült a WikiLeaks

|

A sorozatos támadások miatt az Amazon adatközpontjába kerültek a bizalmas dokumentumok.

Hirdetés

Miután több szolgáltatás-megtagadás alapú támadás (DoS) indult a hétvégén a WikiLeaks ellen, a tényfeltáró oldal szerkesztői úgy döntöttek, hogy az oldalukat az Amazon adatközpontjában helyezik el. Utóbbi ugyanis képes nagyobb forgalmat is lebonyolítani, s így védettebb a DoS támadások ellen, arról nem is beszélve, hogy így az oldal könnyebben tud megbirkózik a hirtelen népszerűséggel.

 

 

 


A hacker-akciók azt követően indultak el, hogy a WikiLeaks publikálni kezdte azon 250 ezer titkos táviratot, amelyek betekintést engednek az Egyesült Államok diplomáciai működésébe. "A WikiLeaks az elmúlt 12 órában kétszer változtatta meg a helyét" - nyilatkozta Mikko Hypponen, az F-Secure szakértője egy újságírói kérdésre. Elmondása alapján egyszer egy Franciaországban tárolt szerverről az Amazon felhőjébe került, majd egy Egyesült Államokban található IP címre.

Az amerikai Computerword vizsgálata alapján a "tracert" utasításra a WikiLeaks oldala két helyen is felbukkant. Egyszer egy írországi, máskor egy seattle-i Amazonos webcímen. Míg cikkünk írásakor a "tracert wikileaks.org" paranccsal az "AMAZONCOM.edge1.SanJose3.Level13.net" szerverhez jutottunk el.

 

 

 


Mikko Hypponen elmondása alapján a WikiLeaks elleni támadásokért egy "The Jester" (kódnéven: th3j35t3r) álnevű személy felelős, aki a Twitter profiljában a következőt írta: "WikiLeaks.org - hatástalanítva - mivel megpróbálja veszélybe sorolni csapataink életét, kintlévőségeinket és diplomáciai kapcsolatainkat".

 

 



Az orosz e-mail címet használó hacker egyébként nem ismeretlen az IT-biztonsági szakértők között, Jester ugyanis Twitter oldalán folyamatosan a megbénított weboldalakkal kérkedik. Ez alapján ó felelős több iszlám dzsihád weboldal időszakos leállításáért is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.