Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD új platformja

|

Az AMD útjára bocsátotta első, nagy sűrűségű adatközpontokhoz szánt szerverplatformját.

Hirdetés

Az AMD piacra dobta az SR5600-as sorozatú lapkakészletét Opteron processzoraihoz. A Fiorano kódnéven ismert platform az SR5670/5690 északi hidakat és az SP5100 déli hidakat tartalmazza, támogatja az AMD Vi, hardveres virtualizáció gyorsítást. Valamelyest meglepő, hogy az integrált ATI ES-1000 GPU nem az északi hídhoz, hanem a Southbridgehez csatlakozik egy PCIe x4-en keresztül - igaz, szervereknél nem igazán van jelentősége a 3D gyorsító képességeinek. A platform két- és négyfoglalatos konfigurációkban szolgálhat és természetesen támogatja a Socket 1207-be illeszkedő két-, négy- és hatmagos Opteronokat is.

 

 

A Fiorano platform mellett a cég a Kroner szerver specifikációt is közzétette, ami tulajdonképpen egy új alaplap terv,a mely lehetővé teszi, hogy a a szervergyártók két, kétfoglalatú alaplapot helyezzenek egyetlen 1U, vagy 2U házba, vagy négyet egy 3U, vagy 4U méretűbe. Egyelőre annyi került nyilvánosságra, hogy a Supermicro és a Tyan is piacra dob majd ezekre épülő eszközöket, de a legnagyobb gyártóktól még nem nyilatkoztak a Kronerrel kapcsolatos terveikről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.