Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai és brit exportellenőrzés megakadályozza, hogy Kína hozzáférjen az Arm chipek terveihez

|

A gyártó az év elején dobta piacra Neoverse V2 nevű, adatközponti chiptechnológiájának következő generációját, hogy megfeleljen az 5G és az internetre csatlakoztatott eszközökből származó adatok robbanásszerű növekedésének.

Hirdetés

Az Alibaba Group Holding kínai technológiai óriáscég nem tudja megvásárolni a legfejlettebb chipterveket, miután a SoftBank tulajdonában lévő, brit chiptechnológiai cég, az Arm megállapította, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nem hagyja jóvá a technológia Kínára szóló exportengedélyeit - jelentette a Financial Times.

Ez az első ismert eset, hogy az Arm úgy döntött, nem exportálhatja legmodernebb terveit Kínába - írta a jelentés az ügyet ismerő személyekre hivatkozva. A brit chiptechnológiai cég arra a következtetésre jutott, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nem engedélyezné legújabb Neoverse V sorozatának értékesítését, mert a teljesítmény túl nagy - tette hozzá a jelentés.

Hirdetés

A fejlemény két hónappal azután következett be, hogy az Egyesült Államok átfogó exportellenőrzéseket tett közzé, köztük egy olyan intézkedést, amely elzárja Kínát bizonyos, a világon bárhol amerikai eszközökkel készült félvezető chipektől, jelentősen kiterjesztve ezzel a hatását Peking technológiai és katonai fejlődésének lassítására.

A Biden-kormányzat azt is tervezi, hogy a Yangtze Memory Technologies kínai chipgyártót és 35 másik kínai céget kereskedelmi feketelistára helyezi, amely megakadályozná őket abban, hogy bizonyos amerikai alkatrészeket vásároljanak - jelentette a Bloomberg News.

Az Arm az év elején dobta piacra Neoverse V2 nevű, adatközponti chiptechnológiájának következő generációját, hogy megfeleljen az 5G és az internetre csatlakoztatott eszközökből származó adatok robbanásszerű növekedésének. Az elmúlt évben az Arm több új magdizájnt is kiadott, köztük a Neoverse N2-t, a Neoverse V1-et és V2-et, utóbbiak az eddigi legnagyobb teljesítményű magok a jelentés szerint.

A kínai cégek nem vásárolhatták meg a Neoverse V2 és az előző generációs V1 magot, mert az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság exportellenőrzéseket alkalmaz, amelyek a Wassenaar megállapodásban felsorolt technológiákhoz kapcsolódnak, amely megállapodás korlátozza a békés és katonai célokra egyaránt keresett "kettős felhasználású" technológiák mozgását - írja az FT a lépés indoklásáról tájékozott emberekre hivatkozva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.