Az amerikai légierő hamarosan leleplezi új titokzatos űrfegyverét

|

A szóban forgó rendszert már régóta a legfeketébb fekete titok fátyolába burkolták, úgynevezett különleges hozzáférési programként fejlesztették ki.

Az amerikai légierőnek van egy szigorúan titkos űrfegyvere, és arra készül, hogy megmutassa a világnak, hogy elrettentse az ellenséget az amerikai műholdak célba vételétől.

A szolgálat már hónapok óta készül a "fekete" fegyver titkosításának feloldására, de a Breaking Defense exkluzív információi szerint nem akarja elhibázni a megfelelő időzítést. Ehhez előbb a légierő vezetése és Joe Biden elnök aláírása kell. A meg nem nevezett fegyverrendszer legfontosabb részletei egyelőre ismeretlenek.

A Breaking Defense védelmi magazin szerint a szóban forgó rendszert már régóta a legfeketébb fekete titok fátyolába burkolták, úgynevezett különleges hozzáférési programként fejlesztették ki, amelyről csak nagyon kevés, nagyon magas rangú amerikai kormányzati vezető tud. Bár nem világos, hogy pontosan milyen képességet fedhetnek fel, bennfentesek szerint a leleplezés valószínűleg magában foglalja egy olyan aktív védelmi képesség valós bemutatását, amely alkalmas egy célműhold vagy űrhajó megrongálására, megsemmisítésére.

Az amerikai hadseregnek már most is van több kezdetleges űrben használható fegyvere. Az amerikai haditengerészet például rendszerben tartja az SM-3-as rakétát, amelyet eredetileg a beérkező ballisztikus rakéták robbanófejeinek lelövésére terveztek. A ballisztikus rakéták robbanófejei röviden ugyanazt az általános útvonalat járják be, mint az alacsony Föld körüli pályán keringő műholdak. Ez 2008-ban hasznosnak bizonyult, amikor a haditengerészet egy SM-3-ast használt az USA-193-as nevű, a rossz pályán rekedt, működésképtelen kémműhold megsemmisítésére.

Más szolgálatoknak is vannak saját űrfegyvereik. Az amerikai hadsereg szárazföldi ballisztikus rakétaelhárító rendszere, a Ground-Based Interceptor az úgynevezett félúti fázisban is elfogja a rakéta robbanófejeket, és elméletileg műholdak elleni képességei is vannak. Eközben az amerikai űrerő használja a Counter Communication System (ellenőrző kommunikációs rendszer) nevű, teherautóra épített zavaró berendezést, amelynek feladata megakadályozni, hogy az ellenséges erők hozzáférjenek saját kommunikációs és navigációs műholdjaikhoz.

Az amerikai kormányzaton kívül senki sem tudja, hogyan néz ki a légierő űrfegyvere, de a hírek szerint a rendszer nem egy kinetikus műholdellenes rendszer, mint az SM-3 vagy a GBI. Az egyik lehetőség, hogy a fegyver egy földi lézer, amelyet arra terveztek, hogy elvakítsa az ellenséges műholdakat az űrben. Ez hasonló lenne a már létező orosz Peresvet műholdellenes fegyverhez, amely egy nehéz teherautóra szerelt műholdvakító lézer. Oroszország rendszerben tartja a Nudol földi indítású műholdellenes rakétát és a Burevesztnyik légi indítású műholdellenes rakétát is.

Bennfentesek eredetileg úgy tudták, hogy a szolgálat augusztus végén mutatja majd be a fegyvert, de a jelentés szerint a légierő nem akart addig lépni, amíg a jelenlegi afganisztáni válsággal foglalkozik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.