Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple "fenyegeti" az Intelt

|

Az Apple lecserélné a Mac-ek processzorainak beszállítóját, ha nem csökken a chipek energiafogyasztása.

Hirdetés

Az Apple felhívta az Intel figyelmét arra, hogy ha a Mac-ekben alkalmazott processzorok energiafelhasználása nem csökken drasztikusan, nem folytatja a munkát a gyártóval. Eszerint az Intel kompromisszumképesség híján elveszítheti a Mac-ek processzorainak beszállítási lehetőségét. Jegyezzük meg azért, hogy az Intel nem sorolható azokhoz a cégekhez, amelyek egykönnyen piac nélkül maradhatnának IT szférában.

Intel ultrabook concept
Intel ultrabook concept

Az Intel, az Apple üzenetét a céget felrázó figyelmeztetésként konstatálta, noha az enrgiahatékonyabb CPU-k fejlesztése felé általános tendencia mutat. Greg Welch, az Intel ultrabook csoportjának igazgatója a Wall Street Journalnek elmondta, hogy a beszállítóváltás veszélye felébresztette az Intelt.

A cég nem akar megválni az Apple piacától, így további lépések várhatók a CPU-k ezen paraméterének fejlesztését illetően. Ebben a kérdéskörében az ultrabookok fejlesztése mondható sarkalatos pontnak. A netbookok és a laptopok közötti átmenetet képviselő eszköz, mint tablet és okostelefon irányába mutató ultra-könnyű és karcsú PC, egyre bizonyosabban nagyobb energiahatékonysággal is kecsegtet.

A fejlődés útján
Legkorábban 2012-ben láthat napvilágot a Sandy Bridge utódjaként a második generációs, gyorsabb, energiatakarékosabb architektúrát jelentő Ivy Bridge. Ezt követően pedig 2013-ban az Ivy Bridge utáni Haswell processzorcsalád következne, mely tovább javítaná a grafikai teljesítményt és csökkentené az ultrabookok hőtermelését. Kevin Sellers, az Intel befektetési kapcsolatainak alelnöke a grafikai teljesítmény növelésének kapcsán magabiztosan kijelentette, hogy a két év múlva várható grafikus vezérlő a leggrandiózusabb lesz a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.