Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple csökkenti Samsung-függőségét

|

A tajvani TSMC félvezetőgyártó megkezdte az új generációs, úgynevezett A6 chipek tesztgyártását az Apple számára - állítják bennfentes források.

Hirdetés

 

A Reuters értesülései alapján tehát az Apple megkísérli csökkenteni függőségét az eddigi beszállítójától, az amúgy telefon- és táblagép gyártóként fontos konkurenciának számító, az iPad-hez hasonló Galaxy Tab táblagépet és a bizonyos tulajdonságaiban az iPhone-t még túl is szárnyaló Galaxy S II készüléket forgalmazó Samsungtól, mely mostanáig az almás cég sikertermékeihez, például az iPad-2-hez is gyártott chipeket.

A két cég között korábban el is mérgesedett a helyzet, az Apple ugyanis szabadalmai ellopásával vádolta meg a Samsungot, mely ezt természetesen vitatta, és több országban is visszavágott, annak ellenére, hogy az Apple mostanáig évente körülbelül 5 milliárd dollár értékben vásárolt chipeket a koreai gyártótól.

A beszállítóváltás azonban feltehetőleg nem megy majd egyik napról a másikra, hiszen ahogy Seo Won-seok, az NH Investment and Securities elemzője elmondta, nagyon sok mindent újra kell tervezni, márpedig a Samsung nagyon mélyen be volt vonva a folyamatokba egészen a kezdetektől, vagyis jelentős intellektuális előnyt szerzett.

A hírt egyébként sem a TSMC, sem az Apple, sem pedig a Samsung nem kommentálta, de az információ hitelességére utal az is, hogy a TSMC februárban jelentősen megnövelte gyártói kapacitását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.