Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple és a nyári mikulás

|

Steve Jobs a szokásos farmerben és garbónyakú pólóban számolt be az újdonságokról. Új iPhone, Snow Leopard és MobileMe az IDG News Service videóján.

Hirdetés

A felhajtás és Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója mindig kéz a kézben járnak. Nem volt ez másként hazai idő szerint tegnap este hétkor, a 2008-as Worldwide Developers Conference nyitóbeszéde során sem. A szokásos farmernadrág-garbónyakú póló szerelésében megjelenő CEO az iPhone sikerének méltatásával kezdte, alátámasztotta, hogy dolgoznak a Snow Leopardon, a Mac OS X új változatán, de ezzel kapcsolatban nem bocsátkozott részletekóbb. Utóbb bejelentette az új, már 3G-s képességekkel és GPS támogatással rendelkező iPhone-t is, mindössze 199 vagy 299 dolláros áron, attól függően, hogy 8 vagy 16 gigabájt memória van-e benne.

iPhone 2.0 szoftver
Az új iPhone 2.0 szoftver leginkább az üzleti felhasználóknak szól. A beépített új szolgáltatások tömkelege (push e-mail, push contacts, auto-discover, global address lookup, two-factor authentication, remote wipe) az ő igényeiket hivatott kielégíteni. Az Apple a Ciscóval együttműködve fejlesztette ki a beépített biztonságos VPN szolgáltatást. További jó hír, hogy elkészültek a Microsoft Office és az iWork dokumentumok mindegyikének támogatásával is. Az iPhone 2.0 szoftver július elején lesz hozzáférhető, mint ingyenes bővítés az iPhone tulajdonosok számára, míg az iPod touch tulajoknak 9,95 dollárt kell majd leszurkolni érte.

Get the Flash Player to see this player.

Mobile Me
Az Apple egy teljesen új szolgáltatást is elindít, a MobileMe-t. Ez a fontos adatainkat tárolja a neten. Mac OS X alatt a Mail, iCal és az Address Book, Windows alatt pedig az Outlook támogatja. A MobileMe 20 gigabájtos tárolókapacitást kínál évi 99 dollár fejében, de hatvan napig bárki ingyen kipróbálhatja. A MobileMe is július elején indul be, és egyúttal leváltja a .Mac szolgáltatást. A jelenlegi .Mac előfizetőket a cég automatikusan átviszi a MobileMe-re.

iphone0201.jpg

Az új iPhone - iPhone 3G
Ami talán a legizgalmasabb, az az új generációs iPhone bejelentése. Vékonyabb, mint az elődje, bár ugyanolyan kijelzője van és a fém hátlap műanyagra cserélődött. Már 3G-kompatibilis - aminek hiányát az első iPhone legnagyobb hátulütőjeként tartották számon -, és beépített GPS-vevője is van. Az akku üzemidőben 300 órát bír készenléti állapotban, emellett 10 órányi 2G-s, illetve 5 órányi 3G-s kapcsolatot biztosít egyetlen feltöltéssel. (Ez 5-6 óra internetböngészést, 7 óra videólejátszást vagy 24 óra audió lejátszást jelent.)

iphone0202.jpg

Az Apple július 11-kétől 22 országban kezdik majd meg a készülék forgalmazását - Magyarország nincs benne az első csoportban, de a közeli Ausztria például igen. Az Egyesült Államokban az iPhone 3G, 8 gigabájt tárolókapacitással 199 dollárba, 16 gigabájt tárolókapacitással pedig 299-be fog kerülni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.