Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple flash-drájvokkal riogatja a PC-piacot

|

A Barclays Capital elemzése szerint az Apple folytatni fogja sikereit a tablet-piacon, és a MacBook Air is rettegésben tartja a merevlemez- és PC-gyártókat, mert minden jel szerint a flash-alapú adattárolás ki fogja szorítani a lemezes tárolókat.

Hirdetés

A fenti prognózist a barrons.com befektetési portál idézte Ben Reitzes-től, a Barclays befektetési szakértőjétől, aki az Apple részvényárfolyamát 750 dollárra várja. Ez egy igen merész jóslat, hiszen a cég papírja 644 dollárnál sohasem járt feljebb, s jelenleg 580 dollár környékén egyensúlyoz. Ám a június 11-i Apple globális fejlesztői konferenciáján valószínűleg bejelentik, hogy a cég flash meghajtókra fogad, s ezzel egy csapásra új piaci helyzet keletkezik.

Reitzes szerint a MacBook Pro és a MacBook Air gépeket NAND memóriával szerelik majd, amelyeket egyre nagyobb darabszámban értékesítenek majd, s lassan elérnek egy olyan kritikus tömeget, amikor a HHD-s PC-ktől átveszik a vezető szerepet. A változások már most láthatók a PC és meghajtó-gyártók teljesítményén, elég csak például a Dell első negyedévi csalódást keltő jelentésére és a gyenge második negyedéves előrejelzésére pillantani. A HDD-s eszközök vesszőfutását az okostelefonok és tabletek (amelyek egyre több PC-funkciót vesznek át), csak még kínosabbá teszik. Végső soron az iPadekbe és iPhone-okba beépített NAND lapkák jelentősen befolyásolják a HDD-k iránti keresletet és a PC-piacot is.

Az Apple azonban még egyáltalán nem ünnepelheti a végső győzelmet, mert a Windows 8 megjelenésével a lojális felhasználók százmilliói maradnak meg az installált bázison, s őket meghódítani egyelőre reménytelennek látszik. Az Apple mindenesetre folytatja a piac tabletekkel való beterítését, amelynek a következő állomása egy 7 hüvelykes (17,8 cm) készülék bemutatása lesz még az idén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.