Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple megszerezte az iPad márkanevet

|

Alig néhány héttel rég várt tabletjének piaci bemutatása előtt az Apple megegyezett a szabadalmat birtokló Fujitsu-leányvállalattal, és felvásárolta az iPad márkanevet.

Hirdetés

Az Egyesült Államok szabványügyi hivatalának március 17-én kelt végzése szerint a Fujitsu Frontech North America átadta az "IPAD" márkanévvel kapcsolatos jogokat az Apple-nek. A hírt a Patentauthority.com tette közzé.

Az Apple épp időben lépett: a január 27-én, San Franciscóban bejelentett, nagy sajtóvisszhangot kiváltott iPad Amerikában április harmadikán kerül a boltokba.

A gyártónak nagy tapasztalata van a hasonló szabadalmi problémák megoldásában: miután 2007 januárjában bejelentették az iPhone piacra vezetését, a márkanevet birtokló Cisco szinte azonnal beperelte őket. A cégek alig egy hónap alatt megegyezésre jutottak, amelynek keretében közös nyilatkozatban jelentették be, hogy mindketten jogosultak a név használatára, illetve "vizsgálják a további együttműködési lehetőségeket".

A texasi Richardsonban székelő Fujitsu Frontech North America a japán Fujitsu cégcsoport tagja, amely elsősorban kiskereskedelmi hálózatok számára fejleszt informatikai eszközöket. Az "IPAD" márkanevet egy "hordozható, drótnélküli hálózathoz csatlakoztatható, bolti környezetben használható számítástechnikai eszközre" vonatkozóan jegyeztették be 2002 januárjában. A Fujitsu eszközének 3,5 hüvelykes színes kijelzője volt, és nagyjából 2000 dollárba került; magát a márkanevet korábban a japán cég is megvásárolta: a szabadalom eredeti tulajdonosa a Mag-Tek volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.