Hirdetés
. Hirdetés

Az ASF-t is meghallgatják az Oracle-Google perben

|

Az Apache Software Foundation képviselőit az Oracle jogászai szeretnék kifaggatni a Google ellen indított Java szabadalmakkal kapcsolatos perben.

Hirdetés

Az Oracle augusztusban perelte be a Google-t; a cég illetékesei azt állítják, hogy az Android mobiloperációs rendszer hét, a tulajdonukban lévő Java-szabadalmat is megsért. A Google tagadja a vádakat.

Az Apache Software Foundation (ASF) vezetői hétfőn vették át az idézést, amelyben „az Apache Harmony-nak az Android szoftverplatformban felhasznált kódjaival és az Apache sikertelen, a Java SE technológia sikertelen licencelési kísérletével kapcsolatos" dokumentumok átadását kérték tőlük - olvasható az ASF blogbejegyzésében.

Az alapítványnak május 13-ig kell átadnia a dokumentumokat. „Az Apache természetesen eleget tesz a bíróság felszólításnak. Mivel nyílt forráskódú fejlesztésekkel foglalkozó csoportként tevékenykedünk, a dokumentumaink jelentős része ma is hozzáférhető" - írták a bejegyzés szerzői.

AZ ASF Harmony projektje egy nyílt forráskódú Java-implementációt takar. A csoport hosszú ideig próbálta rávenni az Oracle-t a Java és a Harmony összehasonlító teszteléséhez szükséges Technology Compatibility Kitre (TCK) vonatkozó korlátozások megszüntetésére - sikertelenül.

Az ASF és az Oracle közötti feszültségek végül oda vezettek, hogy az alapítvány decemberben kiszállt a Java SE/EE végrehajtó bizottságból.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.