Hirdetés
. Hirdetés

Az eddigi legnagyobb robotfesztivál érkezik Budapestre

|

Két globális ifjúsági robotépítő-verseny, egy robotszumókupa, valamint megannyi ingyenes programozó workshop vár A Jövő Iskolája rendezvény látogatóira.

Hirdetés

Ismét robotinvázió lesz Budapesten, hiszen a FIRST LEGO League regionális döntője keretében újra összemérik tudásukat a főváros legtehetségesebb ifjúsági robotépítői és -programozói, míg a kifejezetten a kisebb korosztály megcélzó FIRST LEGO League Junior budapesti kiállításán tíz éven aluli gyerekcsoportok mutatják majd be okosvárosprojektjeiket, valamint az azokban elhelyezett robotjaikat. A nemzetközi versenyre bulgáriai csapatokat is várnak, ráadásul a magas színvonalra jellemző, hogy tavaly a budapesti fordulóból továbbjutó TövisASAP egészen a detroiti világdöntő megosztott második helyéig menetelt. Idén a budapesti döntő zsűrijében többek között helyet kap a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, az EPAM, a Hipersuli, a DreamJo.bs szakértője, valamint Balogh Péter, az NNG alapítója és a Cápák között szereplője.

Hirdetés

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében megrendezett A Jövő Iskolája rendezvényen a két nemzetközi robotverseny mellett a RoboLabor Országos Robotszumó Bajnokság HelloWorld Kupája is különleges izgalmakat tartogat a látogatóknak, ráadásul a versenyek szüneteiben a helyszínen lévő fiatalok workshopokon építhetik meg és programozhatják be saját robotjaikat, illetve hazai szakértők előadásaiból megismerhetik a robotvezérlés jövőjét és trükkjeit.

A szervezők egy különleges innovációexpóval is készülnek, valamint több programmal kedveskednek a családoknak. A helyszínen ki lehet majd próbálni napjaink legújabb és legmodernebb társasjátékait, a látogatók egy LEGO kiállítással is találkozhatnak, valamint a hazai LEGO-közösség több jelentős képviselőjével, a fiatalok pedig hazai innovációs műhelyek által szervezett ingyenes workshopokon kóstolhatnak bele a programozásba és a robotvezérlésbe. A rendezvény főtámogatója és szakmai partnere a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az EPAM.

"A Jövő Iskolája rendezvény támogatása nekünk, az EPAM-nak szinte magától értetődő, hiszen mindazt képviseli, amiben hiszünk, és amit napi szinten látunk működni a gyakorlatban. A közép-kelet európai gyökerekkel rendelkező, ma a New York-i tőzsdén jegyzett EPAM évek óta az egyik leggyorsabban növekvő vállalat a szektorban, amiben nagy szerepe van az élet minden területén zajló digitalizációnak. Az EPAM nagy részben a régió egészen a közelmúltig kiemelkedő természettudományos oktatásának köszönhette sikereit, amelynek megújításához saját céges kereteink adta lehetőségekkel szeretnénk hozzájárulni. EKids programunk évek óta nagy sikerrel és változatos módon ismerteti meg a gyerekeket nemcsak a digitalizációval, hanem a kreatív gondolkodással is, és ennek a tevékenységünknek bővítéseként örömmel vesszük ki részünket a Jövő Iskolája kezdeményezés mint platform támogatásában" - nyilatkozta Bozsó Attila, az EPAM regionális igazgatója.

Helyszín: 1035 Budapest, Raktár u. 1 (Alternatív Közgazdasági Gimnázium)
Időpont: 2020. január 11., 10-19 óra
Belépés: mindenki számára ingyenes

A rendezvényről bővebben a firstlegoleague.hu oldalon olvashatsz.

További információ:

Molnár József

+36 20 393-6704

jmolnar@pcworld.hu

A FIRST LEGO League versenyről
A FIRST LEGO League (röviden FLL) a FIRST által szervezett, nemzetközi, 9-16 éveseknek szánt, Lego Mindstorms robotokon alapú robotverseny. A sorozatot, amelyet 1998-ban alapított meg Dean Kamen, mára a világ legnagyobb ifjúsági robotversenyévé nőtte ki magát. A verseny hivatalos oldala szerint a tavalyi év kihívásán 98 ország több mint 40 ezer csapata vett részt, ami több mint 320 ezer fiatal robotprogramozót jelent. A döntőt minden évben az Egyesült Államokban rendezik meg, és világszerte tartanak selejtezőket. Hatalmas eseményről van szó, ahol csak a legjobb robotprogramozó gyerekek juthatnak az elődöntőkbe és a döntőkbe. A verseny próbára teszi programozói és mérnöki tudásukat, ugyanakkor a csoportmunka és a prezentációs készségek megléte is hangsúlyos a pontozás során.

A HelloWorld mozgalomról
Becslések szerint több mint 20 ezer informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról. Ezt felismerve a PC World, szakmai szervezetekkel és pedagógusokkal együttműködve 2015 nyarán elindította a HelloWorld mozgalmat, amelynek keretén belül már több mint ötszáz gyerek kóstolhatott bele a programozás, a drón- és robotvezérlés, illetve a 3D-tervezés és -nyomtatás csodálatos világába. A mozgalom szakemberei több ezer gyereket értek el közvetlenül az iskolákban tartott előadásaikkal, illetve közvetve további több százezer embert a PC World offline és online felületein publikált, egyedi fejlesztésű tananyagokkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.