Az első kétmagos HP Integrity kiszolgálók

|

A HP bejelentette az első, kétmagos Itanium2 (Montecito) processzorra épülő nagyobb teljesítményű, alacsonyabb fogyasztású Integrity kiszolgálóit.

Az új sorozat két első tagja az Integrity rx660 és az rx3600, az előbbi négyprocesszoros, azaz 8 magos, az utóbbi pedig kétprocesszoros, négymagos rendszer, maximális memóriakiépítettségük 192, illetve 96 GB. Az új gépek a HP saját fejlesztésű zx2 lapkakészletét használják, ami a nagyobb teljesítmény mellett az elődjénél kevesebb energiát fogyaszt, csökkentve a hűtés és a tápellátás költségét.

A HP saját teszteredménye szerint a jövő év elején piacra kerülő nyolcprocesszoros, 16 magos Integrity rx8640 tranzakcióalapon mért teljesítménye meghaladja szintén nyolc, kétmagos Power5 processzorral működő IBM p570 teljesítményét.

Ezeket a gépeket a felhasználók jó része Oracle adatbázisok futtatására használja, számukra kedvező, hogy az Oracle a processzor, és nem CPU-mag alapján számítja a licencdíjat, így az újabb rendszereken nem emelkednek a költségek. Mint az alkalomból a hazai HP képviselet által tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az új sorozat Németországban gyártott első 20 rendszeréből kettő magyar felhasználókhoz kerül.

A HP négy operációs rendszert - HP-UX, Linux, Windows és Open VMS - támogat az Integrity kiszolgálókon. Az Integrity platformon rendelkezésre álló alkalmazások számának a növelésére a HP évek óta itthon is támogatja a szoftverfejlesztőket, ma világszerte 9 ezernél több alkalmazás érhető el rajta.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.