Hirdetés
. Hirdetés

Az eltúlzott leárazás szociális probléma

|

Dél-Koreában újból keményen megbírságolták a három vezető mobilszolgáltatót.

Hirdetés

A magyarhoz hasonlóan a dél-koreai mobilpiac is rendkívül zsúfolt, éppen ezért a szolgáltatók minden erejükkel próbálják átvonzani magukhoz a riválisok előfizetőit. Az országban lényegében már szinte az összes távközlési cég kapott súlyos pénzbüntetést etikátlan praktikák alkalmazása miatt, ám láthatóan nem hatják meg őket a bírságok.


A dél-koreai távközlési hatóság a napokban újból megbírságolta az állam legnagyobb mobilszolgáltatóit, ugyanis a hivatal állítása szerint „túlfűtött verseny” zajlott a piacon. Ugyan a világ legtöbb országában ezt pozitívumként értékelik, ám Dél-Korea elnöki hivatalának állásfoglalása szerint a hihetetlen akciók valójában szociális problémát jelentenek. A következtetés levonásának pontos gondolatmenete sajnos nem ismert, de feltehetően az értékek tiszteletéhez lehet valami köze.


A legsúlyosabb büntetést az SK Telecom kapta, ugyanis a vállalatnak 36,4 milliárd koreai won – nagyjából 7,3 milliárd forint – bírságot kell kifizetni. A KT Corp büntetése 7 nap reklámozástól való eltiltás és 20,2 milliárd KRW (~4,06 milliárd forint) pénzbüntetés, míg az LG Uplus „megúszta” 10,2 milliárd KRW (~2,05 milliárd forint) államkasszába való átutalásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.