Hirdetés
. Hirdetés

Az EU-elnökség kulisszatitkai

|

Magyar közlekedésinformatikai vállalat vigyázott több ezer diplomata biztonságára az utakon.

Hirdetés

A magyar EU-elnökség alatt a diplomatákat és kiemelt vendégeket szállító 148 darabból álló gépkocsi flotta követése az egyik legkomolyabb logisztikai kihívás volt a féléves elnökségi periódus során. Az ország külső megítélése szempontjából is kulcsfontosságú feladat teljesítése egy Európa 14 országában tevékenykedő, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cégcsoport tagjának, a Best Way Traffic-nek köszönhetően sikeresen zajlott le. A vállalat többek között dinamikus dugófigyelő-rendszerével segítette a Magyar Külügyminisztérium munkáját, melyeknek köszönhetően a hazánkba látogató több ezer uniós diplomata biztonságosan és gyorsan juthatott el az elnökségi program egyes helyszíneire.

A Porsche AG által a Külügyminisztérium rendelkezésére bocsátott és a Köztársasági Őrezred által működtetett, 148 autóból álló flotta - 48 darab Audi A8 3.0 TDI Quattro, 50 darab Audi A7 3.0 TDI Quattro és 50 darab Volkswagen Multivan - követésének kivitelezése komoly szakmai felkészültséget igénylő feladat volt. A közlekedésinformatikai cégcsoport, a Lambda-Com Kft. által fejlesztett technológia segítségével a Köztársasági Őrezred munkatársai percre pontosan láthatták, hogy mikor indult el egy adott jármű, mikor érkezett a céljához, vagy valamilyen köztes célhoz, mennyi ideig tartózkodott ott, és hány kilométert tett meg az indulástól. Az Őrezred tehát valós időben követhette nyomon a küldöttségek útvonalát, és az egyes járművek pontos mozgását. Ezen túl az úgynevezett tempótérkép segítségével a gépjárművek minden esetben elkerülhették a telített, forgalmas útvonalakat, így biztosítva a diplomaták pontos érkezését az EU-elnökség különböző eseményeire.

best way traffic Szvétek Ferenc
best way traffic Szvétek Ferenc

„Saját fejlesztésű, dinamikus dugófigyelő rendszerünk segítségével az útvonalak megtervezésekor a flotta tagjai számára folyamatosan elérhetőek voltak a közlekedési helyzettel, az útvonalakon kialakult dugókkal, útlezárásokkal kapcsolatos legfrissebb, valós idejű közlekedési információk. A rendszernek köszönhetően a delegációknak szükség esetén az útvonalak azonnali újratervezésére is módjuk nyílt" - mondta Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. ügyvezető igazgatója, aki azt reméli, hogy a rendszer más, az elnökséget éppen biztosító országtól is felkérést kapnak.

A Best Way Traffic Kft. az Európa 14 országában jelen lévő Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A cég által kínált dinamikus útvonaltervezés alapjául a cégcsoport másik tagjától, a mintegy 21 ezer jármű számára telematikai szolgáltatásokat nyújtó WebEye rendszeréből származó közlekedési adatok szolgálnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.