Az Externet megvette a Vivanetet

|

Az Externet 850 millió forintot fizet a Vivanetért, jövőre 4 milliárdos árbevételre számítanak a cégcsoporton belül.

Az econet.hu Nyrt. keretmegállapodást írt alá, amelynek alapján leányvállalata, az econet Invest Vagyonkezelő Kft. tulajdonában álló EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Zrt. legkésőbb 2008. március 17-ig megszerzi a VIVANET Magyarország Internet Szolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészeit. Az ügylet összértéke 850 millió forint lesz. Az EXTERNET Zrt. az ügylet finanszírozását részben saját forrásokból, részben a VIVANET Kft-vel átvett tevékenység eredményéből és banki forrásokból finanszírozná.

A nyereségesen működő VIVANET Kft. mintegy 15 ezer ADSL ügyfél kiszolgálása mellett szervertermet is üzemeltet, 2007. évi árbevétele várhatóan 1 milliárd forint körül lesz. Az ügylet megvalósulása esetén, annak és a korábban a Tvnet Számítástechnikai Kft-vel kötött ADSL ügyfél átadási megállapodás teljesülésének függvényében az EXTERNET Zrt. ADSL ügyfélszáma a 2008. év közepére várhatóan a 45-55 ezres tartományban lesz. A VIVANET Kft. akvizíciójával a cég - közepes méret szereplőként - a co-location és szerver hosting piacra is beléphet. A létrejövő cégcsoport 2008-ban 4 milliárd forint körüli árbevétel és 400-500 millió forint közötti EBITDA termelésére lesz képes. Az EXTERNET Zrt. tőzsdei bevezetését a tranzakció megvalósulása érdemben nem érintené.

A VIVANET Kft. ügyfeleinek kiszolgálását az ügylet a jelenlegi szakaszában nem érinti, az továbbra is a VIVANET Kft. keretein belül történik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.