Hirdetés
. Hirdetés

Az IBM a DB2-vel bővíti a Lotus Foundations csomagot

|

Az IBM kkv-knak szánt megoldáscsomagja a DB2 Express-C adatbázisszerverrel bővült. A Microsoft korábban bejelentette, megszünteti a szegmensnek szánt Essential Business Server csomag fejlesztését.

Hirdetés

Alig néhány héttel azután, hogy a Microsoft bejelentette, nem fejleszti tovább a Windows Essential Business Server megoldáscsomagot, az IBM saját hasonló, döntően kis- és középvállalkozásoknak szánt megoldással rukkolt elő. A Lotus Foundations legújabb verziói már a DB2 adatbázisszervert is tartalmazzák.

"A Lotus Foundations legújabb verziói már a DB2 Express-C adatbázisszervert is magukba foglalják" - mondta be Caleb Barlow, az IBM kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó fejlesztői üzletágának vezetője, hozzátéve: a bővítések miatt nem fogják megemelni a programcsomag árát.

A három különböző konfigurációban hozzáférhető Lotus Foundations-t elsősorban a kis létszámú irodák számára fejlesztették, szolgáltatásai között e-mail- és naptármegoldások is szerepelnek. A jelenleg elérhető konfigurációk a Lotus Foundations Start, a Lotus Foundations Branch Office és a Lotus Foundations Appliance Hardware.

"Az IBM elsősorban az egytől ötszáz főig terjedő létszámú cégek számára dolgozta ki ezt a megoldását" - mondta Barlow, hangsúlyozva, a rendszert úgy fejlesztették, hogy olyan kisvállalkozások is üzemeltethessék, amelyek nem rendelkeznek saját IT-szakember gárdával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.