Hirdetés
. Hirdetés

Az IE6 köszöni, jól van

|

Az Internet Explorer 6-ot már eltemették, mégis él és virul. Egy friss felmérés szerint főként munkaidőben, mikor megugrik a részesedése.

Hirdetés

Az Internet Explorer 6 az utóbbi hónapokban kapott hideget-meleget. Elsőként még múlt év elején a Facebook, majd a YouTube és a Digg kezdte el bojkottálni a 2001-ben megjelent böngészőt, majd később a Google a Docs, a Google Webhelyek és a Gmail esetén beszüntette az IE6 támogatását. Ráadásul a Microsoft is az elavult böngésző elhagyására, és az Internet Explorer 8-ra való frissítésre buzdította felhasználóit. S ha ez még nem lenne elég, az IE6-ot idén márciusban egy ceremónia keretében el is temették, ahova még a redmondi szoftvercég is elküldte a koszorúját.

 

 



Summa summarum mindenki az Internet Explorer 6 vesztét akarja, még a készítője is, ám a böngésző egyszerűen nem akar eltűnni a felhasználók gépeiről. A Net Applications márciusi globális adatai szerint ugyanis az üldözött böngésző még mindig 18,4 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. Ennél csak az Internet Explorer 8 tud jobb eredményt felmutatni a maga 23,7 százalékával. A rivális böngészők pedig csak mögöttük toporognak. A Firefox 3,6 például 11,25 százalékkal, a Safari 4 3,7 százalékkal, valamint a Chrome 4 3,03 százalékkal.

A cégek szeretik

A Chitika amerikai piackutató intézet friss felmérése szerint az elavult böngészőhöz nem a magánfelhasználók ragaszkodnak, hanem a cégek, amelyek minden figyelmeztetés ellenére a mai napig nem váltottak modernebb alkalmazásra - írja a NetworkWorld. A piackutató intézet kutatása alapján ugyanis míg az IE6 munkaidőben (reggel 5 és délután 2 között) 13 százalékos részesedéssel bír az Egyesült Államokban, addig estére csak 6 százalékot tud kihasítani a tortából. Ráadásul mindez a hétvégékre is igaz, mikor hasonló alacsony részesedésre képes csak az Internet Explorer 6. Vagyis amit az emberek elhagyják munkahelyeiket, az IE6 részesedése drasztikusan lecsökken, míg a Chrome, a Firefox, a Safari és az IE8 használati gyakorisága hirtelen megugrik.

Mindezt egyébként korábban a Digg felmérése is megerősítette. Az oldal szerkesztői által készített tavalyi kutatásban látogatóiknak csak 10 százaléka vallotta, hogy használja a diszkriminált böngészőt. Ám ami talán a legérdekesebb: közülük kiemelkedő arányban voltak azok, akik csak a munkahelyükön használták azt. Elmondásuk szerint 37 százalékban azért, mert munkahelyükön nincs jogosultságuk egy újabb verzióra való átálláshoz, míg 33 százalékuknál "a munkahelyemen valaki azt mondta, hogy ne frissítsek" volt a válasz. Vagyis nem jó szántukból böngésznek a 8 éves szoftverrel, a munkaadóik kényszerítik rá őket.

Végül ismételten azt ajánljuk, hogy aki még nem tette, frissítse Internet Explorer 6 böngészőjét egy modernebb alkalmazásra. Habár a Microsoft 2014-ig nyújt terméktámogatást a megoldásához, maga a redmondi szoftvercég is az IE6 mielőbbi elhagyását javasolja.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.