Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel a PC megújulását jövendöli

|

Az Intel elnöke bízik abban, hogy a személyi számítógépek a mobileszközök elterjedése ellenére is népszerűek maradnak a felhasználók körében. Otellini szerint a következő két évben új generációs, a szórakoztató elektronikai eszközökhöz nagyban hasonlító PC-k jelenhetnek meg a piacon.

Hirdetés

 

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója szerint annak ellenére, hogy a nagy gyártók egyre nagyobb anyagi és intellektuális erőforrásokat fektetnek az okostelefonok és a tabletek fejlesztésébe, a személyi számítógépek is megújulás előtt állnak.

A vezérigazgató kedden, az Intel befektetési elemzőknek szervezett konferenciáján hangsúlyozta, a következő két évben a laptopok egyre vékonyabbá és könnyebbé válnak majd, miközben jelentősen nő az akkumulátoridejük, érintőképernyővel és instant-on képességekkel látják el őket, és több operációs rendszer szimultán futtatására is képessé válnak - miközben folyamatosan javul a teljesítményük.

„Nem a PC fejlesztéséről: a PC újra-feltalálásáról és a szórakoztató elektronikai termékekhez hasonló eszközzé válásáról van szó" - jelentette ki Otellini.

A CEO hangsúlyozta, a PC-k fejlődésére természetesen nagy hatással lesznek az okostelefonok és táblagépek - különösen az Apple iPadjének és iPhone-jának - technológiai megoldásai.

Az Intel annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy megvesse a lábát a mobileszközök piacán, továbbra is a PC-chipek fejlesztését tartja a legfontosabb prioritásnak. „A táblagépek csak a civil felhasználók igényeit tudják kielégíteni, professzionális feladatok elvégzésére nem alkalmasak" - vélekedett Dadi Perlmutter, az Intel Architecture Group egyik vezetője.

Az Intel néhány kísérleti fázisban lévő fejlesztését is bemutatta a konferencián - igaz, a cég illetékesei arról nem beszéltek, mikor kerülhet sor ezeknek a megoldásoknak a piaci premierjére.

A gyártó egyik újdonságát a Fast Flash Standby-t azért fejlesztették ki, hogy kényelmesebbé tegyék a személyi számítógépek „hibernálás" üzemmódjának használatát. A legtöbb felhasználó nem használja ezt a rendkívül energiatakarékos funkciót, mert a hibernált PC-knek sokszor hosszú percekbe telik, mire újra felébrednek „energiatakarékos álmukból".

Az Intel ennek a kellemetlenségnek a kiküszöbölésére dolgozta ki a kedden bemutatott megoldást. A rendszer képes „pillanatképet" készíteni a laptop hibernálás előtti állapotáról, amely a kapcsolódó flash memóriából másodperceken belül újra előhívható.

A gyártó egy másik újítása azoknak a felhasználóknak nyújthat segítséget, akik egyszerre több számítógépet használnak, és szeretnék könnyen-gyorsan szinkronizálni egymással az eszközeiket. Az Intel rendszere lehetővé teszi, hogy a felhasználók a körülményes USB-hordozókon vagy e-mailen keresztül történő fájlátvitel helyett egyszerű drag-and-drop technikával mozgassák a wifi-kapcsolaton keresztül kommunikáló eszközök között az anyagaikat.

A megoldást bemutató mérnök szerint ez a megoldás jóval biztonságosabb, mint az egyre elterjedtebbé váló felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások, hiszen a felhasználók saját, zárt vezeték nélküli rendszerén belül működik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.