Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel ragaszkodik a Celeron márkanévhez

|

A chipgyártó nem tervezi, hogy ?nyugdíjba vonultassa? a low-end termékvonalát fémjelző márkanevet.

Hirdetés

A gyártó illetékesei egy tajvani hírügynökségnek nyilatkozva megerősítették: a felröppent híresztelésekkel ellentétben nem tervezik 2011-től ?ejteni" a Celeron márkanevet. ?Az Intel Celeron processzorok továbbra is olcsó megoldást jelentenek majd az alapvető számítástechnikai igények kielégítésére" - nyilatkozta egy újságírói kérdésre reagálva Barry Sum, az Intel szóvivője.

Az Intel azért tartotta fontosnak leszögezni, hogy ragaszkodnak a márkanévhez, mert korábban egy újságcikk szerzője, egy, a ?tajvani hardveriparban tevékenykedő" meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állította, a cég jövőre beszünteti a Celeron márkanév alatti kiszállításokat.

Az Intel hosszú ideje használja a Celeron márkanevet: a vállalat aktuális árlistájában a termékvonal asztali és mobil eszközökre optimalizált chipjei is megtalálhatók.

Az Intel az 1990-es években tért át a számozásról a márkanevek használatára, amikor a híres 486-ps processzor-vonalat a Pentium váltotta fel. Azóta számos új termékvonalat is bevezettek, köztük a Xeon-t, az Itaniumot, a Celeront, a Centrinot, az Atomot és a Core-t.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.