Hirdetés
. Hirdetés

Az internet világnapja - mit hoz a jövő?

|

Szombaton világszerte az OneWebDayt ünneplik, vagyis az internet világnapját. Lengyelország és Bulgária csatlakozott, Magyarországról nem érdeklődtek a kezdeményezés iránt.

Hirdetés

Az esemény szellemi atyja (anyja) Susan Crawford, a University of Michigan vendégprofesszora. Szándéka szerint a OneWebDay célja, hogy az emberek ezen a napon (holnap) elgondolkodjanak a változásokon, amelyeket az internet hozott az életükbe, és gondolkodjanak el a jövőn. A felhasználóknak azt is tudatosítaniuk kell magukban, hogy mindenki felelős a világhálóért, és szombaton tenniük kell valamit, amivel megünneplik az internet pozitív hatását a világ fejlődésére, ugyanakkor fel kell hívniuk a figyelmet az információáramlás problémáira is.

Crawford szerint aggasztó, hogy az internetet több veszély is fenyegeti, például Kínában és további 40 országban cenzúrázzák a világhálót. "Biztosítanunk kell, hogy a jövő generációk által örökölt internet nyitott legyen. A szabad hozzáférés alapvető fontosságú az emberiség jövője számára" - mondta.

Szombaton a világ több országában tartanak OneWebDay-rendezvényeket, többek között Lengyelországban, Bulgáriában, Belgiumban. Magyarországról nem jeleztek ilyen szándékot. New Yorkban ingyenes előadásokat tartanak a New York University Interaktív Távközlés programon belül, az etióp fővárosban pedig az internetkávézókban akciós áron lehet kapcsolódni a hálózathoz és önkéntesek tanítják az érdeklődőket, hogyan használják a világhálót.

Crawford elmondta, hogy az idei OneWebDay szervezésében nagy segítséget kapott az Internet Society-től. Továbbá arra kérte a világ netezőit, hogy szeptember 22-én mindenki tanítson meg valakit az internet használatára vagy töltsön fel egy videót arról, hogy hogyan változtatta meg a web az életét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.