Hirdetés
. Hirdetés

Az iPhone-ok egynegyedét feltörték

|

Az Egyesült Államokban eladott iPhone-ok negyede már nem csak az AT&T kártyáival használhatók.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban az Apple első mobiltelefonjából tavaly egymillió darabot kódoltak ki, ami az iPhone-ok 27 százaléka - mondta Tony Sacconaghi, a Bernstein Research elemzője. Az Apple is elismerte, hogy "jelentős" a kártyafüggetlenített készülékek aránya. Sacconaghi szerint a kikódolt készülékek magas száma az amerikai informatikai óriáscég számára is aggasztó lehet, ugyanis az AT&T mobiltáraság az Apple-nek az előfizetői szerződések és a telefonálások után is százalékot fizet.

Az elemző számításai szerint ha az államokban 2008 végéig 10 millió készüléket értékesítenek, és ennek csaknem 30 százalékát kódolják ki, akkor az Apple 500 millió dollár (87 milliárd forint) bevételtől eshet el.

Európában az Apple első mobiltelefonjának kizárólagos forgalmazási jogait Németországban a Deutsche Telekom mobilszolgáltatója, a T-Mobile, Nagy-Britanniában az O2, Franciaországban pedig az Orange szolgáltató szerezte meg. A francia törvények értelmében azonban a telefonhoz kapcsolódó exkluzív előfizetési szerződés tiltott árukapcsolásnak minősül, így a francia vásárlók az iPhone kikódolt változatához potom 749 euróért (193 ezer forintért) juthatnak hozzá.

Németországban december elején a T-Mobile-lal szemben pert vesztett a Vodafone, amely az iPhone kizárólagos forgalmazási joga ellen emelt szót.

(MTI - Panoráma)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.