Hirdetés
. Hirdetés

Az Iráni Cyber Sereg legyőzte a Twittert

|

Egy hacker csapat sikeresen feltörte a Twitter oldalát. A szolgáltatás részlegesen már helyreállt.

Hirdetés

Hazai idő szerint péntek hajnalban egy rövid időre elérhetetlenné vált a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő Twitter oldala. A kiesést nem műszaki hiba okozta, hanem a magukat Iráni Cyber Seregnek nevező hackerek sikeresen feltörték az oldalt, és megváltoztatva annak DNS record adatait egy külső weboldalra irányították a mikroblog-szolgáltatás felhasználóit.

 

 

twitter-army.jpg
 

 

A hackerek üzenete

"Ezt az oldalt feltörte az Iráni Cyber Hadsereg... Az Egyesült Államok azt hiszi, hogy ők kontrollálják és menedzselik az internet hozzáférésüket, de nem" - volt olvasható hosszabb ideig az oldalon. A Twitter azóta már helyreállt, és az a szolgáltatás fejlesztői blogjukban értesítették felhasználóikat, hogy ideiglenesen kijavították az érintett DNS állományt. A munkájuk azonban a fenti sorok alapján még nem ért véget, s tovább dolgoznak a hiba kijavításán.

twitter-google.jpg

A Google is indexelte

A szakértők azt tanácsolják a Twitter felhasználóinak, hogy ha lehet, változtassák meg jelszavaikat, főként ha azt más szolgáltatásoknál is használják.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.