Hirdetés
. Hirdetés

Az MT nélkül folytatják

|

A Magyar Telekom nem maradt versenyben a Telekom Slovenije 49,13 százalékának értékesítésére kiírt pályázaton.

Hirdetés

A Telekom Slovenije részesedésének értékesítésére kiírt, nyílt pályázaton az eladók nem a Magyar Telekomot választották a pályázat következő szakaszának folytatására - tette közzé a magyar vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A szlovén távközlési minisztérium hétfőn már bejelentette, hogy a többi pályázótól eltérően a Deutsche Telekom - leányvállalata, a Magyar Telekom útján - nem emelte ajánlatát a szlovén távközlési vállalatra, ezért a pályázatból a továbbiakban kimarad.

A versenyben ezután csak az izlandi Skipti és a British Telecom vezette konzorcium vesz részt, ők jelentősen emelték ajánlatukat. A szlovén kormány január 4-én kérte a javított liciteket január 14-i, hétfői határidővel. Azt nem közölték, mikor lesz a végső döntés.

A szlovén kormány a Telekom Slovenije 49,13 százalékát akarja privatizálni. A cég teljes piaci értéke 2,5 milliárd euró. Jelenleg a Telekom Slovenije 62,53 százalékban a szlovén állam tulajdona, további 11,6 százalékot a KAD és SOD állami alapok birtokolnak. 25 százalékot a kormány hosszú távon is meg akar tartani.

(MTI)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.