Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle ejtené a szabadalomsértés vádját

|

Az Oracle szeretné, ha minél előbb ítélet születne a Google ellen szabadalomsértésért és szellemi tulajdon megsértéséért indított perében.

Hirdetés

Az Oracle kedden jelentette be, hogy az ítélethozatal felgyorsítása érdekében hajlandó lenne ejteni a szabadalomsértéssel kapcsolatos vádakat a Google ellen indított perében. A cég az Android operációs rendszerben alkalmazott Java-technológiák miatt, szabadalomsértésért és szerzői jogokkal való visszaélésért perelte be egyik legnagyobb piaci ellenfelét.

„Az Oracle célja egyértelmű: mindenáron ítéletet akar kicsikarni a bíróságból” - írta blogbejegyzésében Florian Mueller, az ismert szabadalmi szakértő.

Az Oracle keddi előterjesztésében több, a per gyors lezárását megkönnyítő javaslatot nyújtott be a bírósághoz. Első körben azt szeretnék elérni, hogy a testület „tegye félre” a szabadalomsértési vádakat, és még az idén télen vagy tavasszal írjon ki külön tárgyalást a szerzői jogi visszaélések ügyében. Ez elegendő időt biztosítana a cég jogászainak arra, hogy új kárbecslést állítsanak össze – jelenleg épp az ezzel kapcsolatos vita hátráltatja az ügymenetet –, a bíróság pedig később újra elővehetné a szabadalomsértési ügyet.

Abban az esetben, ha elutasítják a fenti javaslatot, az Oracle arra kéri a bíróságot, hogy ejtse a szabadalomsértéssel kapcsolatos vádakat. Ez lehetőséget biztosítana a cégnek arra, hogy miután érvényesítette szerzői jogokkal kapcsolatos követeléseit, újabb pert indítson – ezúttal kizárólag a kérdéses Java-szabadalmakkal kapcsolatban.

A harmadik forgatókönyv szerint (ha mindkét javaslatát megvétózzák) az Oracle megpróbálná elérni, hogy a bíróság a következő néhány hónap során tárgyalja a szerzői jogi és szabadalomsértéssel kapcsolatos vádakat, annak a kárbecslésnek a figyelembevételével, amit már egyszer elfogadtak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.