Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle megveszi a Convergint

|

Az Oracle által kiszemelt Convergin olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, amelynek révén több platformon is nyújthatják szolgáltatásaikat a telekommunikációs cégek.

Hirdetés

Szerdán jelentette be az Oracle terveit, miszerint megvásárolja az izraeli illetőségű induló vállalkozást, a Convergint. A Convergin szoftvere lehetővé teszi a telekommunikációs cégeknek, hogy szolgáltatásaikat több platformon és hálózaton ugyanúgy kínálják.

A felvásárlás semmilyen részletét nem tették még közzé, az ügylet lezárása ez év első felében várható. Az Oracle pillanatnyilag a Convergin termék ütemtervén dolgozik. A Convergin ügyfelei közé tartozik a T-Mobile és a SaskTel is, versenytársai a Apptrigger, az Aepona és az OpenCloud.

Ez a felvásárlás tovább erősítheti az Oracle pozícióját a mobilalkalmazások területén. Az Oracle a Sun Microsystems felvásárlásával már megszerezte a Java Platform Micro Editiont, amely egy széles körben használt mobil szoftverfejlesztői keretrendszer, valamint rátette kezét a JavaFX-re, a SUN RIA (Rich Internet Application) eszközkészletére, amely lehetővé teszi különféle eszközökön (játékkonzolok, TV beltéri egységek, Blu-ray lejátszók) egyaránt futtatható alkalmazások készítését.

A függőben lévő ügylet a héten már a második a lassan felvásárlás-függő Oracle gyűjteményében. A cég ugyanis hétfőn már bejelentette, hogy megvásárolja az AmberPoint vállalatot, amely szolgáltatás-központú architektúrák menedzselésével foglalkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.