Hirdetés
. Hirdetés

Az oroszok is rászálltak a Microsoftra

|

Trösztellenes pert fontolgat Oroszország, mivel szerintük a Windows XP kivonásával a Microsoft visszaélt piaci erőfölényével.

Hirdetés

Miközben javában zajlik az unió trösztellenes vizsgálata a Windowsba beépített Internet Explorer miatt, Oroszország is vizsgálatot indított a Microsoft ellen. Az orosz monopólium-ellenes ügynökség szerint ugyanis a redmondi szoftvercég visszaélhetett erőfölényével akkor, amikor - sok országhoz hasonlóan - hazájukban is megszüntette a Windows XP kereskedését.

 

 

winxp_orosz.jpg


Így - álláspontjuk szerint - egyedüli alternatívaként rákényszerítik a felhasználókat arra, hogy áttérjenek a Windows Vistára. Miközben az újabb operációs rendszer magasabb gépigényének sok vásárló nem tud megfelelni. Akiknek ráadásul arra sincs pénzük, hogy fejlesszék konfigurációjukat.

Ezt piackutatási adatokkal is alátámasztották, mely szerint Oroszországban még mindig hatalmas a kereslet a Windows XP-k iránt, miközben a Vistát alig keresik a felhasználók.  Emiatt szerintük hiba volt kivonni az operációs rendszereket a forgalomból, miközben a Microsoft sok fejlődő ország számára még továbbra is biztosítja azt.

Egyelőre csak a vizsgálat zajlik, s az orosz hatóság csak július 24-én határoz arról, hogy pert indít-e a Microsoft ellen. A szoftvercég szóvivője nem kívánta kommentálni az esetet, mivel folyamatba lévő ügyekről nem nyilatkoznak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.