Hirdetés
. Hirdetés

Az őszi nagy Windows 10 frissítés fő újdonságai

|

Érdekes módon a Fall Creators Update legfontosabb újdonsága nem egy szoftverfunkció, hanem egy hardvertechnológia támogatása: az új operációsrendszer-verzió végre széles körben elérhetővé teszi a Windows alatt futó AR- (vegyes valóság-) headseteket.

Hirdetés

AR- (vegyes valóság-) headseteket. A Windows 10 nagy frissítésének megjelenésével egyidejűleg egy sor nagy gyártó - köztük a HP, a Dell, a Lenovo, az Asus és az Acer - dob piacra headseteket, amelyek ára 300 dollárnál kezdődik majd. A Windows-támogatás nagy előnye, hogy ezeket az eszközöket az ígéretek szerint egyszerűen lehet majd üzembe állítani, és mindegyik zökkenőmentesen fog együttműködni a velük egy időben megjelenő Windows Mixed Reality vezérlőkkel. Az Acer és a Dell az ünnepi szezonra készülve egy csomagban fogja árulni a headseateket és a vezérlőket, a Valve pedig bejelentette, hogy a Steam VR elérhető lesz a Windows Mixed Reality platform alatt is.

Hirdetés

A Microsoft már korábban elkötelezte magát az AR-technológia mellett, kiadta a háromdimenziós Paint 3D programot, és az őszi nagy frissítés View 3D nevű appja lehetővé teszi a vegyesvalóság-alkotások megtekintését a kamerával felszerelt eszközök képernyőjén headset használata nélkül.

További újdonságai között megtalálható a Story Remix app, amellyel fényképekből és videókból tudunk zenével, átmenetekkel és 3D-s hatásokkal ellátott klipeket készíteni. Érintőképernyős eszközökön vehetjük jó hasznát a Windows Ink funkciónak, melynek segítségével megjegyzéssel láthatunk el videókat, rajzolhatunk képekre, az ily módon bevitt szöveg és rajz pedig az objektummal együtt mozog a képernyőn. A biztonságot hivatott növelni a vállalati felhasználók számára készült Windows Defender Advanced Threat Protection, amely megbízhatóbb észleléssel, valamint hatékonyabb vírusvédelmi funkciókkal és -elemzéssel igyekszik elhárítani a kibertámadásokat.

Ugyanakkor kimarad az októberi frissítésből a várva várt "ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk" funkció, amely lehetővé teszi, hogy egy másik eszközön ott folytassuk a munkát egy felfüggesztett alkalmazással, ahol az előző eszközön abbahagytuk. Nem lesz egyelőre idővonal sem, amellyel hetekre vagy hónapokra visszamenően megtekinthetjük, min dolgoztunk. Ezt a két funkciót várhatóan a Fall Creators Update egyik frissítésével vagy egy későbbi változattal kapjuk meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.