Hirdetés
. Hirdetés

Az új macOS lefagyasztja a virtualizációs szoftvereket

|

A VMware egyik mérnöke hívta fel rá a figyelmet, hogy a macOS Catalina 10.15.6-os verziója összeomlást okoz a virtualizációs szoftverekkel, amilyen a VirtualBox vagy a VMware.

Hirdetés

Több felhasználó is beszámolt arról, hogy a macOS legújabb frissítésével együtt egy új hibajelenség is felütötte a fejét, mely oda vezet, hogy nem képesek használni a virtuális gépeiket. A Catalina 10.15.6-os verziójának a jelek szerint az App Sandbox komponensével akad gond, mely kernel memóriát szivárogtat, végül ez vezet a fent említett összeomlásokhoz.

Hirdetés

A Catalina egy elég hányattatott sorsú verziója az Apple operációs rendszerének, melynek majdnem minden frissítésével valamilyen új hiba üti fel a fejét. Mondjuk ezzel nincs egyedül, a Windows 10 is hasonlókkal "büszkélkedhet", épp most derült ki ott is a legújabb hiba. De vissza a Macekhez: ezúttal a virtuális számítógépeket használók figyeltek fel rá, hogy néhány alkalmazás használata a rendszer összeomlásához vezet. A VMware szoftvereit komolyan érinti az eset, a cég mérnökei pedig megállapították a hibát, mely az elmondásuk alapján egyáltalán "nem fest jól".

A probléma meglehetősen összetett, melyet nem tudnak majd külsős cégek kiküszöbölni, így a legvalószínűbb, hogy csak akkor oldódik meg a helyzet, amikor az Apple kiad egy rendszerfrissítést. Azt egyelőre nem tudni, hogy a béta fázisban lévő új macOS verzió, a Big Sur esetében is jelentkezik-e ez a hiba. A felhasználók és a mérnökök is azt tanácsolják, hogy aki teheti, óvakodjon a 10.15.6-os frissítés telepítésétől, vagy ha azt már megtette, akkor mindig kapcsolja ki a virtuális gépeket, amikor nem használja őket, és a hostot olyan gyakran indítsa újra, mennyire csak lehetséges.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.