Hirdetés
. Hirdetés

Az új Windows 10 frissítéssel a rendszerkarbantartás kevésbé lesz macerás

|

A Windows 10 eszközkezelője egy nagyon praktikus frissítést kap, amely megkönnyíti az eszközillesztők megtekintését és kezelését. Jelenleg a fejlesztési csatornán elérhető új nézetek valószínűleg a Windows 10 Sun Valley frissítésben jelennek majd meg.

Hirdetés

A Dev-csatornában található legújabb Windows 10 Eszközkezelője a standardon kívül mostantól több nézetet is támogat, amelyek különféle hasznos módokon mutatják be az eszköz- és illesztőprogram-információkat.

A különböző nézeteknek köszönhetően a felhasználók többféleképpen is megtekinthetik az Eszközkezelő információit, és egy adott illesztőprogramot eltávolíthatnak az azt használó eszközök listájának megjelenítésével.

Egy eszköz eltávolításakor az Eszközkezelő a beépítésben figyelmezteti a felhasználókat, hogy az operációs rendszer nem biztos, hogy eltávolítja az illesztőprogramot, ha azt más eszközök is használják.

Hirdetés

Ennek kiküszöbölésére azt javasolja a felhasználóknak, hogy váltsanak az "Eszközök illesztőprogramok szerint" nézetre, amely az illesztőprogramfájlokat az azokat használó eszközökkel együtt listázza. Ez megkönnyíti az adott illesztőprogramot használó eszközök kiszűrését, és a felhasználóknak lehetőséget ad az egyes eszközök eltávolítására, hogy teljesen eltávolíthassák a hozzájuk tartozó illesztőprogramot.

A beszámolók szerint a Microsoft egy "Drivers by type" nézetet is hozzáadott, amely a meghajtókat az általuk kiszolgált eszköz típusa szerint csoportosítja, valamint egy "Drivers by device" nézetet, amely az Eszközkezelőt arra kéri, hogy az azt használó eszköz alatt jelenítse meg a meghajtót. Ez az új funkció valószínűleg a Windows 10 Sun Valley frissítésben fog megjelenni, amely a tervek szerint 2021 őszén érkezik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.