Hirdetés
. Hirdetés

Az utolsó simításoknál tart az őszi Windows 10 frissítés

|

Az egy hete kiküldött, a Microsoft által utolsónak szánt betekintő változatban a tesztelők találtak pár hibát, amelyeket sikerült kijavítani. A 19042.541-es számú builddel most már tényleg lezárul a tesztelés, jön az októberi premier!

Hirdetés

A Microsoft az Insider program Beta és Release Preview csatornájának kiadta az októberben esedékes Windows 10 frissítés 19042.541-es számú buildjét. A szoftver egy héttel követte az előző buildet, amelyről a Microsoft illetékesei azt remélték, hogy az utolsó tesztverzió lesz a 20H2 megjelenése előtt, és egyben elárulták az októberi funkciófrissítés hivatalos nevét is, ami nem más, mint - micsoda meglepetés - Windows 10 October 2020 Update.

Hirdetés

A 19042.508-as buildben (KB4571756) azonban találtak pár programhibát, amit a Microsoft most rohammunkában kijavított. Az egyik hiba lehetetlenenné tette, hogy a felhasználók elindítsák a Windows Subsystem for Linuxot, egy másik probléma pedig meggátolta, hogy újra becsatlakozzanak egy korábban lezárt munkamenetbe, és belezavart a térbeli hangot (spatio audio) használó játékok működésébe. A nagyvállalati felhasználókat érintő javítások sora is igen tekintélyes, és jól látszik belőle, hogy a Microsoft minden erejével igyekszik a cégek számára vonzóbbá tenni az októberi funkciófrissítést.

A programhibák kijavításán kívül még egy említésre méltó változás történt a szoftverben: az Internet Explorer 11-be bekerült egy figyelmezhető üzenet, amely arra emlékezteti a felhasználókat, hogy 2020-ban lejár az Adobe Flash támogatása. A nagyvállalatok számára azonban ez nem jelenti feltétlenül az Adobe Flash végét, mert ők 2020 után is meghosszabbíthatják a támogatást és a lincencet. A kumulatív frissítés pontos indulási időpontja még nem ismert, de ha már a neve októberi, akkor nagyjából sejthetjük, hogy heteken belül tölthető lesz a Windows Update-en keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.