Hirdetés
. Hirdetés

Bajba kerülhet az iTunes

|

Az Apple szoftverek és szolgáltatások talán legnagyobb előnye a PC-s felhasználók számára az egyszerűség és az elegancia; úgy tűnik, ezt a riválisok kezdik megelégelni, és új szolgáltatásokkal, újabb szoftverekkel szállnak harcba.

Hirdetés

A Viacom tulajdonában lévő MTV zenecsatorna szerdán indítja el új zeneszolgáltatását, mely az iTunes másolatának mondható: online, egyszerűen vásárolhatunk zenéket, melyeket letölthetünk, lemásolhatunk.

Az új megoldás a Microsoft legújabb Media Playerét használja, mely használhatóságában teljesen felzárkózott az Apple szoftvere mellé (vagy talán már meg is előzte azt). Az Apple számára az MTV-Microsoft megállapodás kimondottan veszélyes lehet, hiszen a világ legnagyobb zenecsatornája és legnagyobb szoftvercége ellen versenyezni igen nyomasztó feladat.

Persze voltak az iTunes mellett más próbálkozások is, ám azok hamar elhaltak. Szakértők szerint ez egyértelműen a marketing hiányának tudható be, ami újabb kellemetlenség az Apple számára: az MTV a világ összes országába "ingyen", saját csatornáján keresztül juttathatja el az üzenetet: itt vagyunk, elindultunk!

A szolgáltatás árai gyakorlatilag azonosak az iTunes-éval, ám a repertoár korántsem mondható szegényesnek: már az első felhasználók is 110 ezer előadó 2 millió zeneszáma közül válogathatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.