Hirdetés
. Hirdetés

Bank a zsebben

|

IND iMobile Banking néven okostelefonokra és PDA-kra optimalizált banki szoftvert mutatott be az IND Group.

Hirdetés

Az alkalmazás gyors hozzáférést biztosít a felhasználók bankszámláihoz, a velük kapcsolatos információkhoz, egy titkosított és biztonságos adatcsatornán, biztonsági szintje megegyezik az internetbankéval. Az alkalmazás könnyen skálázható, egy-egy meglévő banki rendszeréhez könnyen hozzáigazítható. A bemutató során a program működését egy iPhone készüléken demonstrálta az IND technológiai igazgatója, Nyíri József, ám a böngésző alapú alkalmazás más, újabb okostelefonokon és PDA-kon is működik, operációs rendszertől függetlenül. Az alkalmazás állandó GPRS/3G adatkapcsolatot igényel, ezért az alacsony sávszélességű kapcsolaton nem működik.

indn95-02.jpg

Az ikon alapú, könnyen navigálható menürendszerrel ellátott alkalmazás a leggyakrabban használt banki tranzakciókat teszi lehetővé (lekérdezések, számlainformáció, valuta átváltási adatok, tőzsdei információ, bankkártya adatok, számlatörténet, keresés a tranzakciók között, pénzátutalás, betét lekötés, bankkártya limit módosítása), de lehetőséget nyújt utasbiztosításhoz hasonló egyszerű termékek értékesítésére is. A használatot a fejlesztők igyekeztek a lehető legegyszerűbbé tenni: egy tranzakciót maximum öt kattintással (érintéssel) el lehet intézni. A működés megtekinthető az alábbi videón:

"A mobiltelefon mindennapi használati tárggyá változott, ez az eszköz állandóan mellettünk van, így az IND Group számára logikus választás volt, hogy az internetes alkalmazások fejlesztése és sikeres implementációját követően az okostelefonokat éa PDA-kat célozzuk meg újabb innovatív banki alkalmazásunkkal" - mondja Dr. Vinnai Balázs, az IND ügyvezető igazgatója. "Felnőtt és munkába állt egy olyan generáció, akik számára a technológia második anyanyelvük. Ezen fiatalok olyan bankot választanak majd, amelyek az IND iMobile Banking megoldáshoz hasonló innovatív alkalmazásokat állítanak ügyfeleik szolgálatába. Az IND iMobile Banking megoldás iránt már több hazai bank is érdeklődött. A cél az, hogy külföldön tevékenykedő, európai és közel-keleti pénzintézeteknél is megismertessük ezt a dinamikus banki szoftvert" - fejezte be Vinnai Balázs.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.