Hirdetés
. Hirdetés

Befuccsolt a Mozilla a Firefox felpörgetett frissítésével

|

Amióta a Mozilla a böngészője kiadásával hatról négyhetesre ciklusra állt át, sorra jönnek ki a hibás változatok, amelyeket aztán nem győz kijavítani.

Hirdetés

2019. szeptemberében a Mozilla olyan bejelentést tett, amely minden Firefox-felhasználót föllelkesített: közölte, hogy böngészőjével a hathetes frissítési ciklusról négyhetesre áll át, vagyis felhasználói másfél hónap helyett havonta kapják az újdonságokat. A fejlesztő ugyanakkor azt is megígérte, hogy a frissítési ciklus felpörgetése nem megy a minőség rovására, és ugyanolyan alaposan fogja tesztelni a buildeket, mint korábban.

Hirdetés

Az idén márciusban megjelent Firefox 74 volt az első olyan változat, amely már az új frissítési ciklushoz igazodott, és azóta valóban négyhetente érkeznek az új szoftverek. De hiába esküdözött a Mozilla, hogy a feszített tempó nem vezet kapkodáshoz, a jelek szerint elszámította magát, amit az utóbbi három Firefox-frissítés is bizonyít.

A Firefox 76-nél jelentkeztek először komoly problémák (összeomlások a Windows 7 rendszereken, működési hibák az Amazon Assistant és más kiegészítők esetében), és a Mozillának néhány napra rá gyorsan ki is kellett adnia a Firefox 76.0.1-t, hogy orvosolja a hibákat.

A Firefox 77-tel megint gondok mutatkoztak, és megint jött a javított verziót, a Firefox 77.0.1. Most pedig itt a Firefox 78, amelynél a keresés bolondult meg, a Mozilla ezért le is állította a terjesztését, és nem sokkal később kiadott egy sürgősségi frissítést, a 78.0.1-at

Mindezek azt igazolja, hogy a Mozilla túlvállalta magát, és nem jó módszerrel próbálta növelni terméke versenyképességét. A felhasználók ugyanis örülnek az újdonságoknak, de az még fontosabb számukra, hogy böngészőjük stabilan, megbízhatóan működjön.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.