Behálózták a tiszalöki börtönt

|

A 334 végpontos, 155 számítógépet és 160 telefont kiszolgáló hálózathoz 24 km kábelt használt fel a Polygon Informatikai Kft. és az Atigris Zrt.

Befejeződtek a tiszalöki, ppp (public-private partnership - állami-magán együttműködés) rendszerben épülő börtön informatikai munkálatai. A speciális biztonsági követelményeknek megfelelő hálózatban a telefonközpont és a hálózatvezérlő aktív eszközök mellett az adatfeldolgozó egységek szünetmentes biztonsági áramellátást is kaptak - mondta el Linczer János, a Polygon hálózati csoportvezetője.

Az új börtönben nemcsak a számítógépeknek van szüksége adatkábelekre, hanem az IP-alapú telefonoknak és a telefonhívásokat rögzítő és azonosító rendszernek is. Emellett - a fő hálózattól elkülönítve - egy zártláncú oktatókabinet műszaki feltételeit is megteremtették.

A korszerű technológiai alapokon kialakított helyi informatikai rendszer az Egységes Kormányzati Gerinchálózaton keresztül kapcsolódik a büntetésvégrehajtás központi információ-feldolgozó rendszereihez. Az épületegyüttes 350 alkalmazott és 700 elítélt elhelyezésére lesz alkalmas, az informatikai rendszer végső átadása 2007. augusztus 15-ére várható.

borton.jpg
A börtön látványterve

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.