Hirdetés
. Hirdetés

Beindult a Samsung SSD tömegtermelés

|

A Samsung megkezdte 1,8 hüvelykes, azaz hordozható készülékekbe tervezett, flash-memória alapú SSD-tárolóinak tömegtermelését.

Hirdetés

A mágneses elv helyett a flash-memória alapú tárolást használó meghajtó a Samsung és konkurens cégeinek is az egyik legígéretesebb termékvonalát jelentik. A mai mágneses merevlemezekkel összehasonlítva az SSD jóval könnyebb, kevesebbet fogyaszt és nem utolsó sorban gyorsabban olvasható és írható. Egyelőre természetesen drágábbak, de a flash-memóriák árának csökkenésével ez minden bizonnyal változni fog.

 

A most gyártásba került Samsung meghajtó 64 gigabájt kapacitású, méretre ugyanakkora, mint egy hagyományos 1,8 hüvelykes mágneses merevlemez. Ultrahordozható noteszgépekbe és mini PC-kbe tervezték, valamint biztosan fel fug bukkanni hordozható médialejátszókba építve is.

 

 

samsung_ssd01.jpg

 

 

A Samsung az egyik legnagyobb flash-memória gyártó a világon, így az SSD-k iránti keresletnövekedés és népszerűség neki csak jól jöhet. Előrejelzések szerint 2010-ig az SSD-k piaca mintegy 270 százalékkal fog nőni és a leggyorsabban fejlőddő szegmensé válik a NAND memóriák közt.

 

A 64 GB-os SSD ára még nem ismert és egyelőre nagy PC-gyártóknak forgalmazzák majd, s nem a végfelhasználóknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.