Hirdetés
. Hirdetés

Bejelentette a Microsoft Office 2010 csomagját

|

Üzleti felhasználók máris megvehetik, a kiskereskedelemben nyáron jelenik meg az Office 2010. Lokalizált változata őszre várható. A webes ingyenes kiadásra még júniusig várni kell, de már készül a vállalatoknak szánt felhő alapú változat is.

Hirdetés

New Yorkban a Microsoft hivatalosan bejelentette az Office 2010, a SharePoint 2010, a Visio 2010 és Project 2010 elkészültét, amely szoftverek 14 nyelven már elérhetőek az üzleti felhasználók számára (a magyar nyelvű megfelelőikhez nyáron juthatnak hozzá a hazai mennyiségi licencvásárlók). A Windows Mobile 6.5 felhasználók számára ingyenes az Office mobil változata. Az irodai alkalmazások kiskereskedelmi megjelenésére azonban még várni kell, mivel azok csak június 15-én jelennek majd meg a boltok polcain. Hazánkban a Microsoft Magyarország tájékoztatása alapján ősszel lesznek elérhetőek a szoftverek, akkorra készül el a lokalizációjuk.

 

 

A Microsoft üzleti részlegének elnöke, Stephen Elop az alapvető változás pillanatának nevezte az Office 2010 bejelentését. A vállalkozások kisebb keretből kell gazdálkodjanak és nagyobb az igény a mobilitásra is, ezért az Office 2010 és a SharePoint 2010 termékeket pedig ezeknek az igényeknek a szem előtt tartásával tervezték.

Korábban több híresztelés megjelent azzal kapcsolatban, hogy az ingyenes webes Office a bejelentéssel egy időben elérhetővé válhat. Erre Chris Capossela, az Office üzletág alelnöke a tegnapi napon rácáfolt. Elmondása alapján ugyanis a böngészőben futtatható Word, Excel, PowerPoint és OneNote szintén csak június 15-től, az Office 2010 kereskedelmi forgalomban való megjelenésének a pillanatától lesz elérhető.

Az ingyenes webes változat, az Office Web Apps révén kíván konkurálni a cég a Google már eddig is sikeres Google Docs szolgáltatásával. A SkyDrive szolgáltatások között hamarosan megjelenő ingyenes felhő alkalmazás mégsem fogja ugyanazt nyújtani, mint asztali gépeken vagy SharePoint szervereken futó társa. A Microsoft arra számít, hogy az emberek kiegészítőleg használják majd az Office hagyományos és ingyenes felhő változat, a weben a csoportmunka lehetőségeket használják ki inkább, míg az asztali csomagok továbbra is megmaradnak a hagyományos dokumentumkészítés kifinomult eszközéül. (Megjegyzendő, hogy a csoportmunka lehetőség az asztali változatban is adott.)

Igaz, ami igaz, a Microsoft nem kis lemaradásban van webes alkalmazások tekintetében. Eddig csak a Google Docs tudata hajthatta a fejlesztőket, de most már a Facebook office alkalmazásával is szembe kell nézniük.

Elop a teljes változat mellett mint a megtakarítás egyik eszköze mellett érvelt. A cég elemzője kiszámította, hogy egy 7000 irodai dolgozót foglalkoztató cég egy év alatt 7 millió dollárt spórolhat meg az Offce 2010 beszerzésével. A megtakarítások a szoftver számos időkímélő fejlesztésének eredményeként állnak elő, és évi két hétnyi élőmunka erőt is visszaadhatnak a vásárlónak a Microsoft szerint. Ilyen szolgáltatás például, hogy egyszerre többen dolgozhatnak egyazon dokumentumon, vagy hogy az új Outlook képes beszélgetés szálakat göngyölíteni. Külön eszköz, a Social Collector gyorsítja meg személyes adatok beszerzését a Linkedln vagy Facebook oldalairól és a PowerPoint már webes prezentációk készítésére is közvetlenül alkalmas. Az OneNote jegyzetelő program is időt takaríthat meg.

Elop szerint már 8,6 millióan kipróbálták az új Office béta változatát és a cég több mint 90 millió felhasználóra számít. További üzleti bevételek reményében nem csak a már említett ingyenes webes változat lesz hozzáférhető a SkyDrive-on, de még idén tervezik a teljes csomag felhő szolgáltatásként történő piacra dobását is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.